Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel niet in paniek na zeer teleurstellende dag

Een elfde plaats in de ochtend werd gevolgd door een tiende plaats in de middag. Het was niet de vrijdag van Sebastian Vettel in Azerbeidzjan. Reden tot paniek is er allerminst volgens de WK-leider.

Sebastian Vettel kende een zwakke dag in de straten van Baku. Meermaals zagen we de Ferrari-coureur rechtdoor schieten en snelle tijden bleven achterwege. Desondanks is er geen reden tot paniek, zo laat Vettel weten. "Het is erg lastig om hier in je ritme te komen en in de ochtend kon ik mijn ritme niet vinden. Vanmiddag was de snelheid er nog niet in de korte runs, maar het tempo in de lange runs was prima."

Voor de rest van het weekend maar Vettel zich geen zorgen. Morgen moeten de korte runs wel verbeteren. "Het gevoel in de auto is goed, maar de korte runs kregen we niet goed voor elkaar. We maakten wat kleine fouten, maar morgen zal de auto een stuk beter zijn. Het circuit is uitdagend voor iedereen, maar ik had er vandaag wat meer moeite mee. Ik maak me zeker geen zorgen voor de rest van het weekend."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"