Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel niet tevreden: 'Was even slikken dat ik niet bovenaan stond'

Lewis Hamilton deelde een gevoelige tik uit aan zijn naaste rivaal Sebastian Vettel. De Brit pakte op overtuigende wijze de pole in Spanje terwijl Vettel niet verder kwam dan de derde startplek.

Vettel begon goed aan de kwalificatie en was na Q2 de grote favoriet voor de pole in Barcelona. Toch moest hij met lede ogen toezien hoe beide Mercedessen uiteindelijk de eerste startrij pakten. De Duitser houdt dan ook duidelijk gemengde gevoelens over aan zijn kwalificatie. "Ik ben erg blij met mijn laatste rondje in Q3. Mijn eerste run in Q3 was niet goed, ik blokkeerde een beetje in de eerste bocht maar met mijn tweede run ben ik erg tevreden. Ik begon me steeds beter te voelen tijdens de kwalificatie."

Na drie polepositions op rij was Vettel de grote favoriet voor de pole. Het was dan ook even slikken voor de Duitser dat hij achter beide Mercedessen moet starten. "Natuurlijk ben ik niet helemaal tevreden want toen ik opkeek naar het scorebord zag ik mijn naam niet bovenaan staan, dus nee, ik ben niet helemaal tevreden." "We hadden al verwacht dat Mercedes sterk zou zijn vandaag maar ondanks dat verwacht ik wel dat het morgen een interessante race gaat worden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"