Vettel: 'Nieuwe auto enorme stap vooruit’

23 feb. 2018 12:25 Arthur Wulms 0 reacties
Sebastian Vettel vindt de nieuwe Ferrari een enorme vooruitgang Ten opzichte van zijn voorganger. De viervoudig wereldkampioen wil in 2018 meestrijden voor de prijzen en is overtuigd van zijn kansen.

Sebastian Vettel denkt dat de SF71H kan meestrijden voor titels

Na een teleurstellend einde van 2017 hoopt Sebastian Vettel zich dit seizoen te revancheren. De Duitser won vijf races, maar dit was niet genoeg om wereldkampioen te worden. Dit jaar wordt de concurrentie nog heviger aangezien McLaren en Red Bull zich ook in de strijd willen mengen. 

Tijdens de online lancering van de nieuwe SF71H sprak Vettel de tifosi bemoedigende woorden toe. Hij vertelde dat het team een grote stap heeft gezet met de nieuwe auto. Hiermee moet het team uit Maranello de concurrenten te snel af zijn. 

''Nu de auto klaar is en je hem zo ziet wil je er meteen in gaan zitten. Ik wil het circuit op om te testen hoe snel hij is. Om hier nu zo te staan is heel speciaal voor ons. Iedereen is nieuwsgierig naar ons gevoel bij de auto. Ik kan niet wachten om te zien hoe de auto presteert. Er is zoveel inspanning geleverd voor het bouwen van deze bolide. Het is indrukwekkend om te zien hoe gedetailleerd er is gewerkt.''

Technisch-directeur Mattia Binotto zei dat er veel veranderingen zijn aan de auto. De sidepods zijn agressiever, de wielbasis is langer en de achterkant is smaller. Op deze manier heeft het team de 2017 auto geëvalueerd.

Vettel weet in ieder geval zeker dat deze auto hem veel successen kan bezorgen.

''Elk detail is belangrijk, elk onderdeel kan het verschil maken en ik denk dat de auto van dit jaar een grote stap is ten opzichte van vorig jaar.'' 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen