Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel: “Nieuwe Ferrari een flinke stap voorwaarts”

Nadat hij testdag 1 door ziekte had gemist maakte Sebastian Vettel gisteren in Barcelona alsnog kennis met de nieuwe Ferrari SF1000. Hij is tevreden: “We gaan de goede kant op.”

Ferrari wil met de nieuwe SF1000 meer downforce genereren in de bochten en volgens Vettel was dat tijdens zijn 73 ronden in Barcelona goed te merken. "Ja. Genoeg? We zullen het zien, maar het is absoluut beter dan vorig jaar. We hebben een vastomlijnd plan en het gaat beslist de goede kant op", aldus de Ferrari-coureur ten overstaan van RacingNews365.

Volgens de viervoudig wereldkampioen zijn er zeker overeenkomsten met de auto van vorig jaar, maar zijn er op andere vlakken verschillen en verbeteringen voelbaar. "Maar het is nog vroeg dag", voegt hij er aan toe. "We hebben nog vier testdagen te gaan en er staan nog veel dingen op ons lijstje die we willen afwerken."

De Duitser verklaart desgevraagd een zeer competitief seizoen te verwachten, waarbij het deelnemersveld dicht op elkaar zal zitten. "De auto's, ze zien er allemaal op een bepaalde manier mooi uit”, aldus Vettel. "Ze hebben allemaal een zeer hoog detailniveau, allemaal. Zeker in vergelijking met misschien twee of drie jaar geleden, toen de topauto's er heel goed uitzagen en het middenveld en wat daar achter zat toch wat minder."

Sebastian Vettel, die gisteren de vijfde tijd liet aantekenen, komt deze hele vrijdag in actie ter compensatie van de gemiste woensdag.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez