Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel ondanks tweede plek niet helemaal tevreden over Duitse GP

Sebastian Vettel kende voorafgaand aan de Grand Prix van Duitsland een dramatische kwalificatie. Door een probleem met zijn Ferrari-turbo kon hij geen tijd neerzetten en moest hij de race op zondag zodoende noodgedwongen als twintigste starten. Na een prachtige inhaalrace eindigde de Duitser als tweede, achter Max Verstappen. Toch was de Duitser na afloop van zijn sterke race niet honderd procent tevreden.

Vettel duitsland regen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Logischerwijs zou je denken dat Sebastian Vettel na een mooie inhaalrace vol trots en blijdschap terug zou kijken op zijn thuis-Grand-Prix, maar na afloop van de Duitse GP zag Vettel toch enkele verbeterpunten.

"Ik kwam goed uit de startblokken en maakte in de eerste ronde veel plekken goed, maar de tien à vijftien ronden daarna had ik het erg lastig op de intermediates, die erg snel versleten", zo begint de Ferrari-coureur zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik zat vast achter Kimi Raikkonen, simpelweg doordat ik niet snel genoeg was. Daardoor verloor ik bovendien veel tijd op de Mercedes-coureurs en Max Verstappen. Gelukkig kwam de safety car meerdere malen op de baan, waardoor ik het gat naar voren toe alsnog kon dichten."

"Ook de jongens aan de pitmuur maakten de hele race lang alleen maar goede beslissingen, waardoor ik uiteindelijk toch nog een podiumplek wist te veroveren. Toch moeten we goed analyseren waarom het tijdens het eerste deel van de race niet snel genoeg ging, want ik had daar meer ruimte goed moeten kunnen maken", aldus een realistische Vettel.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen