Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

'Vettel ontvangt aanbod voor prachtig nieuw raceavontuur'

Sebastian Vettel wordt volgend jaar misschien weer actief in de racerij. Hij buigt zich momenteel over een aanbod. Dat schrijft men in Duitsland.

Vettel Verstappen Japan 2023
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Sebastian Vettel stopte eind vorig jaar met racen in de Formule 1. Even zagen we hem in het voorjaar in actie tijdens de Race of Champions, maar sindsdien stapte hij niet meer voor een race achter het stuur. Wel kwam hij in actie op het Goodwood Festival of Speed en op de Nurburgring reed hij recent een demorun in een oude Red Bull F1-bolide die op duurzame brandstof liep.

Hij houdt zich daarnaast vooral bezig met andere projecten. Vettel was bijvoorbeeld aanwezig in Suzuka waar hij zich inzette voor biodiversiteit. Bocht twee van het Japanse circuit had hij omgetoverd tot 'Buzzin' Corner' en alle huidige F1-coureurs kwamen langs om hun eigen bijenhotel te openen.

Le Mans

Ondertussen bestaat de kans dat Vettel volgend jaar weer terugkeert achter het stuur. Hij heeft namelijk een aanbod op tafel liggen van Jota Sport, een team dat uitkomt in de enduranceracerij, zo schrijft het Duitse Auto, Motor und Sport.

Seb zou in 2024 aan de slag kunnen in het World Endurance Championship, waar hij in de Hypercar als teamgenoot van Will Stevens en Antonio Felix da Costa plaats kan nemen in de Porsche Hypercar van het team. Dat zou betekenen dat hij ook tijdens de 24 uur van Le Mans in actie komt.

Volgende maand zou Vettel een LMP2-bolide mogen testen van het team, om hem zo alvast te laten wennen aan het endurancemateriaal. In Japan liet Vettel het volgende weten: "Er is nog niets ondertekend of beslist, maar ik hou het in mijn achterhoofd. Ik heb nog genoeg tijd om de knoop door te hakken", aldus de F1-kampioen.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'