Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Onzin om regen de schuld te geven"

Het Formule 1-team van Ferrari ging dit jaar een aantal keer opzichtig de mist in onder regenachtige omstandigheden. Cruciale punten gingen verloren, maar Sebastian Vettel wil de weergoden niet de schuld geven van zijn achterstand in het wereldkampioenschap.

De regen bracht Ferrari dit jaar weinig goeds. Zo crashte Sebastian Vettel in leidende positie uit de Duitse Grand Prix en ging het team de mist in tijdens de kwalificaties voor de GP's van Hongarije en Japan. "Je kunt het weer niet de schuld geven van onze prestaties. Het heeft ons niet altijd geholpen, maar het is onderdeel van de sport. Je kan moeilijk externe factoren de schuld geven", aldus Vettel in Austin.

Dit weekend krijgt Ferrari waarschijnlijk de kans om zich te revancheren voor de mispeer tijdens de natte kwalificatie in Japan. Als enige koos het team ervoor om op intermediates aan de beslissende Q3 te beginnen, waardoor Vettel niet verder kwam dan een negende positie. Op vrijdag en zaterdag wordt veel regen verwacht. Vettel verwacht geen nieuwe problemen op een natte baan: "Anderen presteerden dit jaar beter onder bepaalde omstandigheden, maar onze auto is snel op zowel een natte als een droge baan." Concurrent Lewis Hamilton is de laatste jaren een klasse apart tijdens regenraces. De laatste races die onder natte omstandigheden verreden werden gingen allemaal naar de Mercedes-coureur, die zijn zegereeks begon bij de GP van Japan in 2014.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"