Vettel: "Onzin om regen de schuld te geven"

19 okt. 2018 14:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1-team van Ferrari ging dit jaar een aantal keer opzichtig de mist in onder regenachtige omstandigheden. Cruciale punten gingen verloren, maar Sebastian Vettel wil de weergoden niet de schuld geven van zijn achterstand in het wereldkampioenschap.

De regen bracht Ferrari dit jaar weinig goeds. Zo crashte Sebastian Vettel in leidende positie uit de Duitse Grand Prix en ging het team de mist in tijdens de kwalificaties voor de GP's van Hongarije en Japan.

"Je kunt het weer niet de schuld geven van onze prestaties. Het heeft ons niet altijd geholpen, maar het is onderdeel van de sport. Je kan moeilijk externe factoren de schuld geven", aldus Vettel in Austin.

Dit weekend krijgt Ferrari waarschijnlijk de kans om zich te revancheren voor de mispeer tijdens de natte kwalificatie in Japan. Als enige koos het team ervoor om op intermediates aan de beslissende Q3 te beginnen, waardoor Vettel niet verder kwam dan een negende positie.

Op vrijdag en zaterdag wordt veel regen verwacht. Vettel verwacht geen nieuwe problemen op een natte baan: "Anderen presteerden dit jaar beter onder bepaalde omstandigheden, maar onze auto is snel op zowel een natte als een droge baan."

Concurrent Lewis Hamilton is de laatste jaren een klasse apart tijdens regenraces. De laatste races die onder natte omstandigheden verreden werden gingen allemaal naar de Mercedes-coureur, die zijn zegereeks begon bij de GP van Japan in 2014.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen