Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel op de bres voor ploeterende Mick Schumacher: "Laat hem met rust!"

Mick Schumacher ligt onder vuur, nadat hij ruim een week geleden niet voor het eerst dit jaar hard crashte. Sebastian Vettel verdedigt zijn goede vriend echter en vindt dat hij met rust moet worden gelaten.

Vettel Mick Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Sebastian Vettel heeft Mick Schumacher verdedigd nadat de Haas-coureur kritiek over zich heen kreeg na afloop van de Grand Prix in Monaco. Deze werd na zo'n 30 ronden namelijk stop gezet toen de jonge Duitser de controle over zijn Haas-bolide verloor en deze in de muur parkeerde.

De Haas VF-21 van Mick brak in tweeën en de schade was groot. Hij kon gelukkig zonder kleerscheuren uitstappen. Teambaas Guenther Steiner liet echter al snel zijn onvrede merken en zelfs vanuit zijn eigen familie kwam er commentaar op de zoon van F1-legende Michael Schumacher.

"Dit kan je je niet veroorloven", riep oom Ralf Schumacher. "Dit gaat consequenties hebben voor het team en het budget", zuchtte hij.

Vettel verdedigt Mick

Boezemvriend en mentor van Mick, Sebastian Vettel, neemt het echter op voor zijn jonge landgenoot. Als hij gevraagd wordt naar het, in eerste instantie, uitblijven van de rode vlag na de crash van Schumacher, pakt de Aston Martin-coureur zijn moment om duidelijk te maken aan de media dat Mick met rust moet worden gelaten.

"Ik weet niet of er sneller rode vlaggen moesten worden gezwaaid, maar het was de juiste keuze om de Tecpro barriers te repareren", reageert hij.

"Het is echter heel makkelijk om de fout in te gaan. Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar het belangrijkste is dat Mick oke is. Er bestaat geen twijfel dat hij meer kan dan wat hij momenteel laat zien, maar jullie moeten hem een beetje met rust laten", aldus de viervoudig kampioen.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez