Vettel op rand van gridstraf na reprimande

08 okt. 2017 18:33 Ruud Dimmers 0 reacties
F1-coureur Sebastian Vettel kreeg in Japan een officiële reprimande. De Duitser miste het volkslied voorafgaand aan de start, omdat zijn team een probleem met de motor had geconstateerd.

Sebastian Vettel kan zich geen fouten meer veroorloven

Vettel besloot daarop om, in overleg met het team, bij zijn auto op de grid te blijven. De monteurs van Ferrari werkten met man en macht aan de auto. Een kapotte bougie kon niet tijdig vervangen worden en zorgde voor een vroege uitvalbeurt voor Vettel.

Doordat dit de twee reprimande van Vettel is dit seizoen staat hij daarmee op scherp. De Formule 1 regels schrijven voor dat iedere coureur die drie reprimandes in een seizoen ontvangt een gridstraf krijgt. 

In artikel 18.2 is opgenomen dat een coureur na zijn derde reprimande een gridstraf van tien plaatsen krijgt tijdens de eerstvolgende race. Daarbij geldt dat minimaal twee van de drie reprimandes moeten zijn opgelegd voor incidenten op de baan. Tot dusver heeft de Duitser een reprimande gekregen voor een incident op de baan en een voor het missen van het volkslied.

Sebastian Vettel gaat momenteel door een zware fase in het seizoen. Als leider ging hij de zomerstop in, maar sindsdien wordt hij achtervolgt door een combinatie van pech en een startcrash in Singapore.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen