Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vettel op rand van gridstraf na reprimande

F1-coureur Sebastian Vettel kreeg in Japan een officiële reprimande. De Duitser miste het volkslied voorafgaand aan de start, omdat zijn team een probleem met de motor had geconstateerd.

Vettel besloot daarop om, in overleg met het team, bij zijn auto op de grid te blijven. De monteurs van Ferrari werkten met man en macht aan de auto. Een kapotte bougie kon niet tijdig vervangen worden en zorgde voor een vroege uitvalbeurt voor Vettel.

Doordat dit de twee reprimande van Vettel is dit seizoen staat hij daarmee op scherp. De Formule 1 regels schrijven voor dat iedere coureur die drie reprimandes in een seizoen ontvangt een gridstraf krijgt.

In artikel 18.2 is opgenomen dat een coureur na zijn derde reprimande een gridstraf van tien plaatsen krijgt tijdens de eerstvolgende race. Daarbij geldt dat minimaal twee van de drie reprimandes moeten zijn opgelegd voor incidenten op de baan. Tot dusver heeft de Duitser een reprimande gekregen voor een incident op de baan en een voor het missen van het volkslied.

Sebastian Vettel gaat momenteel door een zware fase in het seizoen. Als leider ging hij de zomerstop in, maar sindsdien wordt hij achtervolgt door een combinatie van pech en een startcrash in Singapore.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen