Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel opent al grappend de jacht op Mercedes-stoeltje Hamilton

Sebastian Vettel gaat met pensioen, maar Lewis Hamilton gelooft er niets van. "Hij komt wel terug!", roept hij. Vettel wil het meteen op een dealtje gooien en het Mercedes-stoeltje van Hamilton erven.

Na 299 races trekt Sebastian Vettel de Formule 1-deur achter zich dicht. Het is een van de onderwerpen van gesprek in de paddock tijdens het GP-weekend in Abu Dhabi. In de persconferentie, waar RacingNews365 bij aanwezig was, werd Lewis Hamilton gevraagd naar het aanstaande pensioen. Wat is zijn beste herinnering van Seb en hun gevechten samen? Velen in de zaal denken meten terug aan het kookpunt in de onderlinge relatie: de GP van Azerbeidzjan in 2017, waar Vettel bewust tegen Hamilton reed nadat hij er van overtuigd was dat de Brit expres voor zijn neus op de rem was gaan staan. Vettel en Hamilton dachten daar ook aan terug, maar beiden blikken ze er met een glimlach op terug. Vettel kijkt naar Hamilton: "Baku was voor mij persoonlijk natuurlijk een dieptepunt, maar daardoor is onze vriendschap wel beter geworden, dus ik zou eigenlijk niet willen dat het niet was gebeurd", glimlacht Seb. "Daar ben ik het mee eens", reageert Lewis. "We hebben altijd geweldige gevechten gehad."

Vettel wil stoeltje Mercedes

Hamilton gelooft echter niet dat Vettel echt definitief gaat stoppen met F1. "De meeste coureurs komen weer terug. Seb ook, je gaat weer terugkomen denk ik. Ik probeer hier te accepteren dat het je laatste race is, maar nee, je komt nog wel terug. De Formule 1 heeft een manier om je weer terug de sport in te zuigen." Vettel heeft misschien wel een idee over een terugkeer in de sport. "We zullen dit later nog wel bespreken", knipoogt hij naar Hamilton. "Als jij de sport wil verlaten, misschien dat ik dan wel terug wil keren", zo hint hij met een knipoog op het Mercedes-stoeltje.

Blijft Seb racen?

Gaat Vettel inderdaad ooit nog racen, of gaat hij zich met andere dingen bezig houden? Er wordt gevraagd naar het World Endurance Championship en de Dakar Rally. "Je kijkt wel naar dat soort andere dingen", geeft hij toe. "Maar ik weet het antwoord op die vraag nog niet. Ik kijk vooruit naar niets doen en wat dat met me doet." "Er zitten nog genoeg andere dingen in mijn hoofd die niet over racen gaan, maar ik heb dit natuurlijk heel lang gedaan en het staat centraal in mijn leven. Het is lastig om te zeggen dat ik het racen niet ga missen, maar de vraag is hoeveel ik het ga missen en of ik naar dingen buiten het racen ga kijken. We gaan het zien." "Om een of andere reden hou ik van rally, maar het is zo'n enorme uitdaging vergeleken met hetgeen we hier doen bij het 'klassieke' racen. Ik weet het niet, we gaan het zien!"

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'