Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel opent al grappend de jacht op Mercedes-stoeltje Hamilton

Sebastian Vettel gaat met pensioen, maar Lewis Hamilton gelooft er niets van. "Hij komt wel terug!", roept hij. Vettel wil het meteen op een dealtje gooien en het Mercedes-stoeltje van Hamilton erven.

Vettel Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na 299 races trekt Sebastian Vettel de Formule 1-deur achter zich dicht. Het is een van de onderwerpen van gesprek in de paddock tijdens het GP-weekend in Abu Dhabi. In de persconferentie, waar RacingNews365 bij aanwezig was, werd Lewis Hamilton gevraagd naar het aanstaande pensioen. Wat is zijn beste herinnering van Seb en hun gevechten samen?

Velen in de zaal denken meten terug aan het kookpunt in de onderlinge relatie: de GP van Azerbeidzjan in 2017, waar Vettel bewust tegen Hamilton reed nadat hij er van overtuigd was dat de Brit expres voor zijn neus op de rem was gaan staan. Vettel en Hamilton dachten daar ook aan terug, maar beiden blikken ze er met een glimlach op terug.

Vettel kijkt naar Hamilton: "Baku was voor mij persoonlijk natuurlijk een dieptepunt, maar daardoor is onze vriendschap wel beter geworden, dus ik zou eigenlijk niet willen dat het niet was gebeurd", glimlacht Seb. "Daar ben ik het mee eens", reageert Lewis. "We hebben altijd geweldige gevechten gehad."

Vettel wil stoeltje Mercedes

Hamilton gelooft echter niet dat Vettel echt definitief gaat stoppen met F1. "De meeste coureurs komen weer terug. Seb ook, je gaat weer terugkomen denk ik. Ik probeer hier te accepteren dat het je laatste race is, maar nee, je komt nog wel terug. De Formule 1 heeft een manier om je weer terug de sport in te zuigen."

Vettel heeft misschien wel een idee over een terugkeer in de sport. "We zullen dit later nog wel bespreken", knipoogt hij naar Hamilton. "Als jij de sport wil verlaten, misschien dat ik dan wel terug wil keren", zo hint hij met een knipoog op het Mercedes-stoeltje.

Blijft Seb racen?

Gaat Vettel inderdaad ooit nog racen, of gaat hij zich met andere dingen bezig houden? Er wordt gevraagd naar het World Endurance Championship en de Dakar Rally. "Je kijkt wel naar dat soort andere dingen", geeft hij toe. "Maar ik weet het antwoord op die vraag nog niet. Ik kijk vooruit naar niets doen en wat dat met me doet."

"Er zitten nog genoeg andere dingen in mijn hoofd die niet over racen gaan, maar ik heb dit natuurlijk heel lang gedaan en het staat centraal in mijn leven. Het is lastig om te zeggen dat ik het racen niet ga missen, maar de vraag is hoeveel ik het ga missen en of ik naar dingen buiten het racen ga kijken. We gaan het zien."

"Om een of andere reden hou ik van rally, maar het is zo'n enorme uitdaging vergeleken met hetgeen we hier doen bij het 'klassieke' racen. Ik weet het niet, we gaan het zien!"

Ook interessant:

F1-grid 2023 compleet: Hulkenbergt tekent contract bij Haas

Nico Hulkenberg is BACK! Voor de derde keer begint hij aan een fulltime F1-avontuur. Joris Mosterdijk bespreekt hieronder de Duitser en zijn carrière tot nu toe.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"