Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel opgelucht na eerste 'overwinning' van het seizoen

Het was tot op heden nog niet het jaar van Aston Martin. Alhoewel het nog steeds niet veel soeps is bij de Britse formatie, scoorden Sebastian Vettel en Lance Stroll afgelopen weekend wel allebei WK-punten.

Tot aan dit weekend stond Aston Martin op de zwaar teleurstellende tiende plaats in het Formule 1-kampioenschap 2022. Nul punten scoorden Sebastian Vettel en Lance Stroll tijdens de eerste drie Grands Prix-weekenden, maar in Imola kwam daar door een dubbele puntenfinish verandering in. Sebastian Vettel en Lance Stroll brachten een glimlach op het gezicht van iedereen bij Aston Martin. Het geplaagde team veroverde tegen de verwachting in een achtste en tiende plaats in Imola. Vettel was de beste van de twee en verscheen na afloop met een glimlach op het gezicht voor de camera van RacingNews365 , waar hij sprak over de eerste 'zege' van het jaar voor hem en zijn team. "Dit voelt als een overwinning!", jubelt hij. "We moeten eerlijk zijn. Momenteel zijn we niet de snelsten. Integendeel: we staan helemaal aan de andere kant van het veld. Zondag hebben we het heel goed gedaan. De omstandigheden hielpen ons, maar we hebben er van weten te profiteren."

Aston Martin vs. Ferrari

In het slot van de race reed Vettel zelfs nog even op de zevende plaats nadat Charles Leclerc een fout had gemaakt. De viervoudig kampioen was echter kansloos tegen de F1-75 op zachte banden. Verder ging het volgens Vettel strategisch gezien wel heel goed bij Aston Martin. "We hebben een hele goede call gemaakt toen we naar de slicks gingen. Volgens mij kopieerde de rest van het veld ons toen. Ik was dus heel blij dat wij eerder kozen voor de medium banden, al was het maar een ronde. Heel, heel goed van ons", looft hij de strategen van het team uit Silverstone. "Aan het einde van de race waren we natuurlijk kansloos tegen Charles, want hij was misschien wel vier seconde sneller dan wij! Als je ons had verteld dat we vier ronden voor het einde met een Ferrari zouden strijden, dan hadden we daar voor getekend", lacht de Duitser.

Welverdiende beloning

Vettel was vooral blij voor het Aston Martin-personeel, dat een lastige periode doormaakt. De auto was dit weekend echter niet veel beter dan voorheen. "We hebben geen extra performance gevonden, maar wel deden we het dit weekend wat beter. Toch is de auto nog steeds lastig te besturen, zelfs op de rechte stukken. Het is echter wat het is, maar dat maakt het wel heel mooi om dit resultaat te kunnen boeken." "Het is belangrijk voor het team. Het is namelijk zwaar", vervolgt Seb. "Ze werken zo hard. Als je een goed pakket hebt, dan is het makkelijk om resultaten te boeken. Al dat harde werk dat achteraan het veld wordt verricht, dat waardeerde ik vroeger niet genoeg, omdat ik toen verder vooraan reed." "Het is nog steeds heel hard werk, van iedereen binnen het team. Nog harder zelfs, want je ziet er na de race vaak weinig voor terug qua resultaat", benadrukt Vettel. "Probeer je hond maar eens te laten springen zonder hem of haar daar met een koekje voor te belonen. Dat is lastig hoor! Daarom is deze prestatie mooi. Ik ben blij voor het team dat we met beide auto's punten hebben kunnen scoren."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024