Vettel probeert positief te blijven: "Kan nog veel gebeuren"

29 sep. 2018 15:35 René Oudman 0 reacties
Hij werd ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland finaal zoek gereden door de Mercedessen, maar Sebastian Vettel probeert optimistisch te blijven. De huidige nummer twee van het wereldkampioenschap start morgen (zondag) als derde en meent dat er nog veel kan gebeuren.

In 2017 had Vettel de best denkbare uitgangspositie. De Duitser trainde zich destijds naar de poleposition. Veel plezier had Vettel er echter niet van: nog voor de eerste bochtencombinatie opdoemde, was hij al ingehaald door Valtteri Bottas. De Fin zou de wedstrijd uiteindelijk op zijn naam schrijven, Vettel werd tweede.

Dit jaar is het precies andersom: waar Vettel als derde mag starten, de plaats waarvandaan Bottas vorig seizoen moest komen, daar is de Finse Mercedes-rijder de nummer één na zaterdag. "Ik grapte al even met Valtteri dat hij op moet passen bij de start, dat er niet precies hetzelfde gaat gebeuren als vorig jaar", knipoogt Vettel nadat hij uit zijn wagen is gestapt.

"We zitten erg ver van de Mercedessen af", erkent Vettel. "Maar misschien is er morgen nog wat mogelijk. Het is een lange en moeilijke race en het zal heel erg belangrijk worden om goed met de banden om te gaan. We zouden wat dichterbij moeten staan, maar we wisten van tevoren al dat we geen bedreiging konden vormen voor wat betreft de poleposition. Al met al voel ik me wel redelijk goed. De wagen gedraagt zich prima."

Vettel onderstreept hoe belangrijk het is om een goede start te hebben. "Pas na de start weet je waar je staat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen