Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel probeert positief te blijven: "Kan nog veel gebeuren"

Hij werd ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland finaal zoek gereden door de Mercedessen, maar Sebastian Vettel probeert optimistisch te blijven. De huidige nummer twee van het wereldkampioenschap start morgen (zondag) als derde en meent dat er nog veel kan gebeuren.

In 2017 had Vettel de best denkbare uitgangspositie. De Duitser trainde zich destijds naar de poleposition. Veel plezier had Vettel er echter niet van: nog voor de eerste bochtencombinatie opdoemde, was hij al ingehaald door Valtteri Bottas. De Fin zou de wedstrijd uiteindelijk op zijn naam schrijven, Vettel werd tweede.

Dit jaar is het precies andersom: waar Vettel als derde mag starten, de plaats waarvandaan Bottas vorig seizoen moest komen, daar is de Finse Mercedes-rijder de nummer één na zaterdag. "Ik grapte al even met Valtteri dat hij op moet passen bij de start, dat er niet precies hetzelfde gaat gebeuren als vorig jaar", knipoogt Vettel nadat hij uit zijn wagen is gestapt. "We zitten erg ver van de Mercedessen af", erkent Vettel. "Maar misschien is er morgen nog wat mogelijk. Het is een lange en moeilijke race en het zal heel erg belangrijk worden om goed met de banden om te gaan. We zouden wat dichterbij moeten staan, maar we wisten van tevoren al dat we geen bedreiging konden vormen voor wat betreft de poleposition. Al met al voel ik me wel redelijk goed. De wagen gedraagt zich prima." Vettel onderstreept hoe belangrijk het is om een goede start te hebben. "Pas na de start weet je waar je staat."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'