Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Raikkonen is geen vreemde vogel'

Sebastian Vettel ziet Kimi Raikkonen graag nog een aantal jaren als zijn teamgenoot voor Ferrari rijden. De twee kunnen prima door één deur, al vraagt de buitenwereld zich wel eens af hoe dat überhaupt mogelijk is.

"In zijn gezelschap kan ik gewoon mezelf zijn en andersom" , zo beantwoordt Vettel die bewuste vraag in gesprek met La Gazzetta dello Sport . "Er speelt geen controverse tussen ons en we spelen geen psychologische spelletjes met elkaar. Buiten de baan gaan we heel ontspannen met elkaar om, omdat we de passie voor Formule 1 delen. Ferrari profiteert daarbij van onze goede verstandhouding." Sebastian Vettel heeft natuurlijk ook wel door dat Kimi Raikkonen als een vreemde vogel over kan komen, maar dat staat hun kameraadschappelijke band niet in de weg: "Voor de buitenwereld lijkt Kimi soms een rare snuiter, maar ik zie dat toch anders. We hoeven niet hetzelfde te eten of dezelfde plaatsen te bezoeken om elkaar te begrijpen. We hebben echter wel dezelfde visie op het leven en op onze drijfveren."

Het is een publiek geheim dat Raikkonen bij Ferrari wel eens geslachtofferd wordt om Vettel vooruit te helpen. Op de vraag of hun goede band zelfs daar tegen bestand is, antwoordt Vettel bevestigend: "Zodra er een probleem kan ontstaan waar wij allebei deel van uitmaken, gaan we daar direct met elkaar over in gesprek. Dan helpen we het probleem met zijn tweeën de wereld uit." Vettel hoop nog lang samen met Raikkonen voor Ferrari te rijden: "Het vinden van een andere coureur zal het probleem niet zijn. Het vinden van een coureur waar ik net zo'n goede band mee op kan bouwen misschien wel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"