© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel: 'Raikkonen is geen vreemde vogel'

23 mei 2018 17:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Sebastian Vettel ziet Kimi Raikkonen graag nog een aantal jaren als zijn teamgenoot voor Ferrari rijden. De twee kunnen prima door één deur, al vraagt de buitenwereld zich wel eens af hoe dat überhaupt mogelijk is.

Vettel hoopt dat Kimi bij Ferrari blijft

"In zijn gezelschap kan ik gewoon mezelf zijn en andersom", zo beantwoordt Vettel die bewuste vraag in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

"Er speelt geen controverse tussen ons en we spelen geen psychologische spelletjes met elkaar. Buiten de baan gaan we heel ontspannen met elkaar om, omdat we de passie voor Formule 1 delen. Ferrari profiteert daarbij van onze goede verstandhouding."

Sebastian Vettel heeft natuurlijk ook wel door dat Kimi Raikkonen als een vreemde vogel over kan komen, maar dat staat hun kameraadschappelijke band niet in de weg:

"Voor de buitenwereld lijkt Kimi soms een rare snuiter, maar ik zie dat toch anders. We hoeven niet hetzelfde te eten of dezelfde plaatsen te bezoeken om elkaar te begrijpen. We hebben echter wel dezelfde visie op het leven en op onze drijfveren."

Het is een publiek geheim dat Raikkonen bij Ferrari wel eens geslachtofferd wordt om Vettel vooruit te helpen. Op de vraag of hun goede band zelfs daar tegen bestand is, antwoordt Vettel bevestigend:

"Zodra er een probleem kan ontstaan waar wij allebei deel van uitmaken, gaan we daar direct met elkaar over in gesprek. Dan helpen we het probleem met zijn tweeën de wereld uit."

Vettel hoop nog lang samen met Raikkonen voor Ferrari te rijden: "Het vinden van een andere coureur zal het probleem niet zijn. Het vinden van een coureur waar ik net zo'n goede band mee op kan bouwen misschien wel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen