Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Red Bull ziet er erg sterk uit, Mercedes een vraagteken"

Alle ogen waren tijdens de eerste testweek gericht op Ferrari, maar langzaam verschuift de aandacht richting de concurrentie. Met name Red Bull liet prima rondetijden noteren tijdens de tweede testweek.

Sebastian Vettel is, ondanks zijn crash van woensdag, erg te spreken over zijn SF90. "Hij voelt erg goed aan en ik denk dat we onder alle omstandigheden snel zijn", laat de Duitser in gesprek met onder andere RacingNews365 weten.

Ferrari heeft nu alle ingrediënten in huis om wereldkampioen te worden , deelde Vettel mede in Barcelona. Mocht de Italiaanse renstal erin slagen om een wereldkampioen bij de coureurs af te leven, dan zou dat voor het eerst sinds 2007 zijn. Dat jaar veroverde Kimi Raikkonen de titel met één punt voorsprong op Fernando Alonso en Lewis Hamilton. De concurrenten voor Ferrari lijken ook duidelijk te zijn. Red Bull en titelverdediger Mercedes. "Red Bull ziet er erg sterk en constant uit, met tot op heden een goede betrouwbaarheid", blikt Vettel vooruit. "Het geeft ook een paar verrassingen. Alfa Romeo oogt snel. Mercedes is nog een vraagteken. De ene run ziet er goed uit, maar de andere run weer een stuk minder. Dat hoort allemaal bij het testen natuurlijk."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"