Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Vettel relativeert: "Als atleet word ik dan boos, maar het is niks levensbedreigends"

Sebastian Vettel is een viervoudig wereldkampioen Formule 1, maar die tijden liggen al ver achter ons. De Aston Martin-coureur geeft toe dat hij daar boos om kan worden, maar relativeert dat ook snel weer tot de proporties van een 'luxeprobleem'.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin F1

Sebastian Vettel, van 2010 tot en met 2013 steeds de Formule 1 wereldkampioen met Red Bull, heeft al enige tijd niet meer gewonnen in de koningsklasse van de autosport. Zijn laatste overwinning was die in de Grand Prix van 2019, toen nog met Ferrari. Eind 2020 zei hij die renstal vaarwel om een nieuwe avontuur aan te gaan met Aston Martin. Winnen lijkt daar voor hem verder weg te zijn dan ooit. Als F1-Insider hem vraagt of dat vooral een luxeprobleem is, hinkt de Duitser op twee gedachten.

"Als atleet word ik daar boos om en stel ik alles in het werk om sneller te gaan", zo begint hij zijn antwoord, waarna al snel zijn relativerende vermogen blijkt: "Maar het is niets levensbedreigends, dus in die zin heb je gelijk en is het inderdaad een luxeprobleem."

"Anders is dit allemaal totaal zinloos"

Vettel, die de laatste jaren sowieso wat rustiger is geworden en zich welhaast lijkt te ontpoppen tot een soort vaderfiguur in de F1-paddock, heeft nu meer dan ooit door dat er meer is in het leven dan de wereld die zich binnen de poorten van het circuit afspeelt.

"Ik heb geen aanhoudende problemen en ik kan vrij invulling geven aan mijn eigen leven, zoals heel veel mensen dat kunnen doen in Centraal-Europa. Dat betekent echter niet dat ik in mijn kleine sportwereldje niet alles in het werk wil stellen om te winnen, want anders is het totaal zinloos."

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

2 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"