Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel rijdt 200ste Formule 1 Grand Prix in Bahrein

Als vanavond de startlichten boven het Bahrain International Circuit doven, begint Ferrari-coureur Sebastian Vettel aan zijn 200ste Grand Prix.

Met 200 Grand Prix-starts viert Sebastian Vettel dus een fraai jubileum. Toch is het rijden van 200 Grand Prixs op zich geen uniek gegeven. Coureurs treden immers op steeds jongere leeftijd toe tot de Formule 1, waardoor ze uiteindelijk ook langer door kunnen rijden. Tel daarbij op dat de Formule 1-kalender steeds meer races telt, en het aantal van 200 bereik je sneller dan je denkt. Maar wat Vettel in 200 Grand Prixs bereikt heeft, is wél iets wat zelden is vertoond. Met 23 jaar en 134 dagen was Vettel in 2010 de jongste wereldkampioen ooit. Dat hij het totaal op vier titels wist te brengen in de daaropvolgende drie jaar, is ook iets wat slechts drie coureurs hem voor deden: Schumacher, Fangio en Prost.

Vettel reed in de Formule 1 in totaal voor vier teams, te weten BMW Sauber, Toro Rosso, Red Bull en Ferrari. Alle titels won hij met Red Bull, in de jaren waarin het publiek kennismaakte met het bekende 'vingertje' van Vettel. Sinds 2015 rijdt Sebastian Vettel voor Ferrari, waarmee hij zoekt naar zijn vijfde wereldtitel. Op weg naar dat doel is Vettel 2018 op de best denkbare manier begonnen. Hij won de Grand Prix van Australië weliswaar met een beetje geluk, maar in de kwalificatie gisteren pakte hij geheel op eigen kracht de poleposition. Met titelconcurrent Lewis Hamilton op de negende startplaats kan de jubileumrace van Vettel weleens een hele mooie worden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"