Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel schuift 'vriend' naar voren in Sargeant-discussie: "Onterecht gebrandmerkt"

Gaat Logan Sargeant de Grand Prix van Italië nog meemaken? De kans lijkt niet heel groot, na wederom een enorme fout én crash tijdens de GP van Nederland. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel laat sinds zijn vertrek uit de Formule 1 niet vaak meer iets los, maar mengt zich nu wel in de discussie rondom de Amerikaan.

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Nederland lijkt het einde verhaal voor Logan Sargeant. De Amerikaan crashte snoeihard tijdens de derde vrije training, waardoor hij niet alleen de kwalificatie miste en zijn monteurs, opnieuw, veel werk gaf, maar ook vernietigde hij zo alle gloednieuwe onderdelen op de FW46.

Al langere tijd wordt er gesproken over een 'mid-season' vervanging van de Amerikaan, maar nog nooit waren de geruchten zo hardnekkig als nu. Eén van de namen die nadrukkelijk rondzingt is die van Mick Schumacher. De Duitser aast sinds zijn vertrek bij Haas eind 2022 op een rentree in de koningsklasse en ook Mercedes-teambaas Toto Wolff brak na afloop van de race in Nederland al een lans voor zijn huidige testcoureur.

Ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft zich nu gemengd in de discussie. De Duitser stapte eind 2022 uit de Formule 1 en houdt zich sindsdien vrijwel altijd op de achtergrond. Echter na de Grand Prix van Nederland doet hij zijn verhaal bij Bild: "Als het mijn beslissing was, zou ik naar Mick neigen. Natuurlijk ben ik een beetje bevooroordeeld omdat hij mijn vriend is, maar naar mijn mening is hij de beste oplossing."

'Verkeerd beeld van hem'

"Mick heeft twee jaar ervaring in de Formule 1 als coureur en heeft door zijn huidige rol een zeer breed technisch inzicht. Hij kent de motor van Mercedes en is als persoon enorm volwassen geworden sinds hij Haas verliet", zo vervolgt de Duitser. Volgens Vettel verdient de jongste telg van de legendarische familie een nieuwe kans, gezien zijn eerdere prestaties in de autosport.

"Mick is een goede autocoureur. Hij won de Formule 2 en Formule 3, dat is niet niets. Nu is hij weer volwassen geworden. Ik weet dat zeker dat hij Williams kan overtuigen. Vooral omdat hij, in tegenstelling tot andere kandidaten, het Formule 1-coureursveld en de weg kent. Data is een groot voordeel", aldus de inmiddels 37-jarige Vettel.

Ook is de viervoudig wereldkampioen van mening dat men een verkeerd beeld heeft gekregen van Mick Schumacher. Dat ligt volgens Vettel aan zijn eerdere periode in de Formule 1: "Het is altijd belangrijk om de juiste omgeving te hebben. Privé heeft hij dat sowieso, maar bij Haas was dat niet helemaal het geval. Dan is het voor iedere coureur lastig om het maximale uit zichzelf en de auto te halen."

"Hij zou dat wel kunnen bij Williams. Ik hoop dat hij de kans krijgt en de wereld kan laten zien waar hij toe in staat is. Mick is onterecht gebrandmerkt vanwege zijn twee jaar bij Haas. Natuurlijk maakte hij fouten, maar die auto was niet competitief. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van hem", zo sluit Vettel af.

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe