Vettel slechts zesde: "Gaat lastig worden in de kwalificatie"

23 nov. 2018 17:20 René Oudman 2 reacties
Zijn laatste poleposition dateert van medio juli: voor het thuispubliek op de Hockenheimring mocht Sebastian Vettel tot dusver voor de laatste keer vanaf P1 starten. De Duitser had gehoopt het uiteindelijk teleurstellende seizoen 2018 af te sluiten met een mooi resultaat, maar de vrijdag in Abu Dhabi hield niet over.

Waar Vettel in de eerste vrije training vanwege een alternatief programma liefst twee seconden tekort kwam ten opzichte van nummer één Max Verstappen en die achterstand dus niet relevant was, daar moest de Duitser even slikken na de tweede training. Ook al is drie tienden van een seconden niet veel, een zesde plek kan iemand die viervoudig wereldkampioen is niet tevreden stemmen.

"We moeten nog wat snelheid vinden", erkent Vettel ruiterlijk na afloop van de trainingsdag op het Yas Marina Circuit. "Ik denk zelf dat de bandenslijtage beslissend zal zijn. Voor dit moment ben ik allerminst tevreden, al verliep de tweede training beter dan het eerste bedrijf."

De Ferrari-motor kan nog ietwat worden opgeschroefd en dus weet Vettel dat het hek nog niet van de dam is. "We hebben nog wat lucht, dus het kan sneller. Echter: de Red Bulls en de Mercedessen zien er erg goed uit op dit circuit en dus zal het lastig worden, de gatenc zullen wederom klein zijn."

Kort voor teammaat Vettel reikte Kimi Raikkonen in zijn laatste vrijdagtraining voor Ferrari tot een vijfde plek, de Fin gaf ruim twee tienden toe ten opzichte van koploper Valtteri Bottas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen