Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel slechts zesde: "Gaat lastig worden in de kwalificatie"

Zijn laatste poleposition dateert van medio juli: voor het thuispubliek op de Hockenheimring mocht Sebastian Vettel tot dusver voor de laatste keer vanaf P1 starten. De Duitser had gehoopt het uiteindelijk teleurstellende seizoen 2018 af te sluiten met een mooi resultaat, maar de vrijdag in Abu Dhabi hield niet over.

Waar Vettel in de eerste vrije training vanwege een alternatief programma liefst twee seconden tekort kwam ten opzichte van nummer één Max Verstappen en die achterstand dus niet relevant was, daar moest de Duitser even slikken na de tweede training. Ook al is drie tienden van een seconden niet veel, een zesde plek kan iemand die viervoudig wereldkampioen is niet tevreden stemmen.

"We moeten nog wat snelheid vinden", erkent Vettel ruiterlijk na afloop van de trainingsdag op het Yas Marina Circuit. "Ik denk zelf dat de bandenslijtage beslissend zal zijn. Voor dit moment ben ik allerminst tevreden, al verliep de tweede training beter dan het eerste bedrijf." De Ferrari-motor kan nog ietwat worden opgeschroefd en dus weet Vettel dat het hek nog niet van de dam is. "We hebben nog wat lucht, dus het kan sneller. Echter: de Red Bulls en de Mercedessen zien er erg goed uit op dit circuit en dus zal het lastig worden, de gatenc zullen wederom klein zijn." Kort voor teammaat Vettel reikte Kimi Raikkonen in zijn laatste vrijdagtraining voor Ferrari tot een vijfde plek, de Fin gaf ruim twee tienden toe ten opzichte van koploper Valtteri Bottas.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi