Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel sluit een comeback als Formule 1-coureur niet uit, onder een voorwaarde

Sebastian Vettel komt met een opvallende opmerking voorafgaand aan de Grand Prix van Japan. De viervoudig wereldkampioen zou, na zijn exit als F1-coureur eind dit jaar, in de toekomst namelijk graag nog wel eens een race willen rijden in de Formule 1. Maar wel slechts op een circuit.

Sebastian Vettel maakte in juli bekend dat hij aan het einde van dit seizoen zal stoppen als F1-coureur. Dat betekent dat iedere race dit seizoen zijn laatste race wordt op dat circuit in een Formule 1-bolide. Zo ook de Grand Prix van Japan, zijn favoriete race. De unieke lay-out van Suzuka is iets wat Vettel, en ook vele andere coureurs, erg aanspreekt. Maar het is meer dan dat, zo legt hij uit tegenover de media. "Ik heb altijd van dit circuit gehouden. Het steekt erbovenuit", begint Vettel. "Het is mijn favoriete circuit op de kalender. Vanaf de eerste keer dat ik hier reed was het al een speciale plek voor me. De lay-out van de bochten en de eerste sector is iconisch. Het circuit heeft een vorm van een acht." "En dan heb je nog de sfeer en de aandacht die de sport hier krijgt. Het is bijzonder. Ik heb hier heel wat goede herinneringen", waarmee hij onder andere refereert naar de F1-titel die hij in 2011 op het circuit binnensleepte. "Op andere circuits was het dit jaar natuurlijk ook mijn laatste race aldaar, maar hier in Japan voelt het iets anders. Ik kijk uit naar iedere sessie dit weekend."

Een one-off show van Vettel?

Gezien de euforie van Vettel over Suzuka, werd de viervoudig wereldkampioen gevraagd of hij zichzelf in de toekomst als coureur terug zou zien op het circuit in andere klasses. "Zeg nooit nooit. Het is een geweldig circuit om meerdere redenen. Ik hou natuurlijk van racen. Op dit circuit voel ik me echt tot leven komen en voel ik de passie tot leven komen. We zullen zien wat voor soort auto er misschien in de toekomst voor mij is weggelegd. Misschien dat een van deze jongens (de andere F1-coureurs, red.) zich in de toekomstige races hier een beetje ziek voelen", grinnikt Vettel. "Ik hoop niet dat ze zich ziek voelen! Maar ik zou het niet erg vinden om ooit weer in te stappen voor een race op Suzuka. Maar we zullen zien wat de toekomst zal brengen. Op dit moment heb ik geen plannen. Maar ik denk dat er een aantal leuke races in Japan zijn." Wanneer gevraagd werd of hij serieus was om een potentiële terugkeer in de koningsklasse van de autosport te maken voor deze race, bevestigt Vettel zijn antwoord. "Nog één race in de toekomst? Als een team een andere coureur wil laten racen voor één race, dan is dat iets wat ik serieus zal overwegen."

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024