Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel sluit F1-terugkeer niet uit aan begin van knotsgek Silly Season

Sebastian Vettel sluit een terugkeer in de Formule 1 niet uit. De viervoudig wereldkampioen trok eind 2022 de deur achter zich dicht na een rijke carrière, maar stelt nu dat hij het boek nooit volledig gesloten heeft.

Vettel Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Ferrari-transfer van Lewis Hamilton zorgde voor een schokgolf in de Formule 1. Silly Season is nu al begonnen en ook Sebastian Vettel werd alweer genoemd. De Duitser stopte eind 2022 in de koningsklasse van de autosport, maar Ralf Schumacher riep al dat Vettel een terugkeer wel zag zitten. Aan de hoofdpersoon zelf om het eerlijke verhaal te delen. Vettel geeft toe dat hij de transfer van Hamilton niet aan zag komen en stelt ook dat hij nog niet over een Mercedes-stoeltje heeft gesproken.

"Ik was verrast", vertelt Vettel tegenover NZZ. "Toto Wolff belde me niet, maar we wisselden wel een paar sms'jes uit. Maar tot nu toe is het (een comeback red.) voor mij geen thema, ook omdat ik op mijn 36e nog alle tijd van de wereld heb. Dat loopt ook niet weg, maar mijn voortekenen zijn niet veranderd. Ik denk dat ik afgelopen jaar, toen ik niet racete, al veel heb geleerd en begrepen, ook over mezelf. Aan de andere kant had het ook veel impact en zijn er veel vragen naar boven gekomen. Tot nu toe is er nog geen actief plan."

Toch sluit Vettel een comeback niet uit. "Ik heb toentertijd al gezegd dat er geen definitieve nee zou volgen, omdat ik geloof dat alles een proces is. Misschien komt er een moment waarop ik graag terug wil keren. Dan moet ik het mentaal wel op een rijtje hebben, zodat het een logisch overkomt. Op dit moment gaat het echter ook heel goed zonder de Formule 1. Ik zeg niet definitief nee, maar ook niet definitief ja."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China