© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel snapt nut DRS in eerste bocht niet

06 jul. 2018 10:35 Jan van der Burgt 0 reacties
Sebastian Vettel snapt niet helemaal wat het nut is van een DRS-zone vóór en in de eerste bocht van Silverstone. De Duitser vreest grotere verschillen tussen de topteams en de rest van het veld.

Eerste bocht net wel of net niet haalbaar met opengeklapt DRS

"Ik begrijp de intentie van die DRS-zone die door de eerste bocht loopt niet helemaal. Het zal lastig zijn om hem open te laten staan, maar als er al teams zijn die dat voor elkaar krijgen, dan zijn dat de topteams die veel downforce genereren", zo doet Vettel zijn verhaal op Silverstone.

"Ik weet niet of het de bedoeling is om de onderlinge verschillen juist groter te maken, maar voor de teams met minder downforce wordt het een nog lastiger verhaal."

Daniel Ricciardo denkt ondertussen dat juist die DRS-zones in het voordeel werkt van Red Bull. De RB14 staat bekend als de meest downforce-sterke auto:

"Als we het voor elkaar krijgen DRS open te laten staan, dan is dat in ons voordeel, want ik denk dat andere teams het niet kunnen. Op het moment dat we echter gaan glijden, waardoor we snelheid verliezen en ons banden eraan rijden, dan is het op den duur alleen maar langzamer."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen