Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel steunt Masi na controversiële keuzes in titelstrijd Verstappen: "Hij heeft het geweldig gedaan"

Sebastian Vettel verdedigt wedstrijdleider Michael Masi, die hevig onder vuur ligt na de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De Aston Martin-coureur vindt dat Masi vorig jaar goed werk heeft verricht.

Sebastian Vettel heeft het opgenomen voor wedstrijdleider Michael Masi, die het volgens de viervoudig wereldkampioen 'geweldig' heeft gedaan. De Australiër ligt onder vuur nadat hij tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi het besluit nam om nog één ronde te gaan racen. Dit was genoeg voor Max Verstappen om de titel te veroveren, die zonder deze keuze vrijwel zeker naar Lewis Hamilton was gegaan. Masi is nog 'gewoon' de wedstrijdleider van de Formule 1, al zijn er twijfels over zijn toekomst binnen de koningsklasse van de autosport. Toch zijn er meerdere mensen die de kant van Masi kiezen, waaronder dus Vettel. Hij spreekt zijn vertrouwen uit over de toekomst van de wedstrijdleider. "Voor mij maakt de show niet zo heel veel uit", zegt hij tegen onder meer RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar de gebeurtenissen in Abu Dhabi. "Ik zit er namelijk middenin en kijk naar de sport vanuit een competitief oogpunt. Het is niet makkelijk om een scheidsrechter te zijn of om Michael's rol te hebben, maar ik denk dat hij het fantastisch heeft gedaan." "Vooral nadat hij in de voetsporen trad van Charlie (Whiting, Masi's voorganger, red.) toen hij zo onverwachts kwam te overlijden. Hij is heel, heel gefocust en toegewijd geweest om zijn werk goed te doen. Ik weet niet wat zijn toekomst zal zijn, maar ik hoop dat hij blijft. Ik denk dat hij het goed heeft gedaan. Er is veel controverse rondom de laatste race, maar die zou er niet moeten zijn. Hij heeft het goed gedaan."

Vragen over de Formule 1-reglementen

Vettel spreekt openlijk zijn vertrouwen uit in Masi, maar hij benadrukt wel dat de reglementen verduidelijkt moeten worden. Situaties zoals in Abu Dhabi moeten in de toekomst voorkomen worden. "Ik denk dat we ons moeten focussen op de sport en niet op de show", vindt de viervoudig wereldkampioen. "Vorig jaar was het sowieso al een geweldige finale of laatste race geweest, want er was hoe dan ook een winnaar en een verliezer. Twee winnaars was ideaal geweest, maar dat is niet hoe de sportwereld werkt, dus dat had nooit gewerkt." "Natuurlijk vroeg ik mij in de laatste race af waarom we niet eerder in de juiste volgorde werden gezet om de race te starten, maar er zijn protocollen en regels. Het belangrijkste is dat er in het vervolg duidelijkheid is over wat er gebeurt in dit soort situaties, zodat er geen vragen meer worden gesteld."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"