Vettel stond bijna zonder benzine bij GP Maleisië

02 okt. 2017 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De indrukwekkende inhaalrace van Sebastian Vettel werd bijna beloond met een podiumplaats. De Duitser startte als twintigste en knokte zich op prachtige wijze naar voren. Het podium was zelfs nog binnen handbereik, tot hij van het gas af moest.

Vettel moest afhaken bij Ricciardo wegens brandstoftekort

Vettel dichtte het gat met Daniel Ricciardo met één seconde per ronde. Op zijn supersofts leek het een kwestie van tijd te zijn voordat hij de Australiër voorbij zou stuiven. Het bleef echter bij een aanval die niet slaagde.

Het probleem zat hem niet in de bandenslijtage van Vettel, maar in zijn brandstofverbruik. Doordat hij van achteren naar voren moest door het veld, verbruikte de Duitser een aantal ronden lang extra brandstof om zo zijn concurrenten te passeren. Eenmaal aanbeland bij Ricciardo moest de rem erop.

De tactiek van Ferrari was volgens Auto Motor und Sport zo dat hij Ricciardo wilde passeren en dan zou gaan verdedigen. Uiteindelijk bleek het brandstoftekort zo groot dat Vettel in de laatste ronden liefst vijftien seconden terugviel. De laatste ronden moest Vettel zelfs extreem veel brandstaf sparen en liet hij op het rechte stuk ruim voor de bocht zijn gas al los.

Het leverde Vettel uiteindelijk nog een keurige vierde plaats op, maar de bekroning van zijn sublieme race ontbrak nu. Door de vierde plaats houdt Vettel zijn titelaspiraties levend, maar zijn achterstand bedraagt nu 34 punten ten opzichte van Hamilton.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen