Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel tast in het duister: "Geen idee waarom ik meer problemen had dan Leclerc"

Sebastian Vettel kwam na zijn eerste pitstop tijdens de Grand Prix van België in het stuk niet meer voor. Hij moest teamgenoot Charles Leclerc voorbij laten en moest lijdzaam toezien hoe de Mercedessen hem op eigen kracht passeerden.

Het grootste probleem waarmee Sebastian Vettel te kampen had was een compleet gebrek aan grip: "Mijn banden sleten veel te snel, ik wist er maar geen vat op te krijgen. Ik gleed alle kanten op, wat de Grand Prix van België tot een lastige race voor mij maakte", zo liet de Duitser optekenen in gesprek met onder meer RacingNews365.

Vettel was eigenlijk het hele weekend langzamer dan teamgenoot Charles Leclerc en ook in de race delfde hij het onderspit: "Ik heb geen idee waarom ik meer last had van gripproblemen dan Charles", aldus Vettel, die aangeeft dat zijn race in het teken stond van het helpen van zijn teamgenoot.

"Ik was niet snel genoeg, ik voelde me niet volledig op mijn gemak in de auto en het was dan ook al vrij snel duidelijk dat ik niet tot het einde mee zou kunnen vechten. Vanaf dat moment kon ik alleen het team nog maar helpen en dat heb ik gedaan."

"Ik heb bijvoorbeeld geprobeerd om Lewis Hamilton wat tijd te laten verliezen en hoewel ik hem niet heel lang achter me kon laten, bleek het gat aan het eind van de race net groot genoeg, dus dat plannetje heeft in ieder geval gewerkt."

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje