Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel tast in het duister: "Geen idee waarom ik meer problemen had dan Leclerc"

Sebastian Vettel kwam na zijn eerste pitstop tijdens de Grand Prix van België in het stuk niet meer voor. Hij moest teamgenoot Charles Leclerc voorbij laten en moest lijdzaam toezien hoe de Mercedessen hem op eigen kracht passeerden.

Het grootste probleem waarmee Sebastian Vettel te kampen had was een compleet gebrek aan grip: "Mijn banden sleten veel te snel, ik wist er maar geen vat op te krijgen. Ik gleed alle kanten op, wat de Grand Prix van België tot een lastige race voor mij maakte", zo liet de Duitser optekenen in gesprek met onder meer RacingNews365.

Vettel was eigenlijk het hele weekend langzamer dan teamgenoot Charles Leclerc en ook in de race delfde hij het onderspit: "Ik heb geen idee waarom ik meer last had van gripproblemen dan Charles", aldus Vettel, die aangeeft dat zijn race in het teken stond van het helpen van zijn teamgenoot.

"Ik was niet snel genoeg, ik voelde me niet volledig op mijn gemak in de auto en het was dan ook al vrij snel duidelijk dat ik niet tot het einde mee zou kunnen vechten. Vanaf dat moment kon ik alleen het team nog maar helpen en dat heb ik gedaan."

"Ik heb bijvoorbeeld geprobeerd om Lewis Hamilton wat tijd te laten verliezen en hoewel ik hem niet heel lang achter me kon laten, bleek het gat aan het eind van de race net groot genoeg, dus dat plannetje heeft in ieder geval gewerkt."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur