Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Vettel tempert verwachtingen: “Ferrari zal in Melbourne geen ronderecords breken”

In navolging van teambaas Mattia Binotto tempert ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel de verwachtingen rond Ferrari in de aanloop naar de seizoenstart in Melbourne komend weekend. “We komen topsnelheid te kort.”

Vettel Ferrari F1000 testdag 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Circuit de Catalunya

Ferrari dekt zich alvast in tegen een belabberde seizoenstart. Teambaas Mattia Binotto schreef volgens diverse media aan het personeel in Maranello dat er pas vanaf mei (op Zandvoort) behoorlijke resultaten kunnen worden verwacht. De strijd om de zege zal tijdens de Grand Prix van Australië dan ook vermoedelijk tussen Mercedes en Red Bull gaan, als we althans de Scuderia mogen geloven.

Sebastian Vettel onderschrijft de tot dusver bescheiden opstelling van Ferrari in de aanloop naar de ouverture in Melbourne. "We zullen geen ronderecords verbreken en de goede rondetijden niet gemakkelijk uit onze mouwen schudden", aldus de Duitser voor de microfoon onder meer RacingNews365. "Maar totdat we in Australië hebben gereden, weten we het niet precies."

Maar evenals Binotto vermoedt Vettel dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt met de SF1000. "We moeten ervoor zorgen dat we de ontwikkeling van de auto versnellen en tegen het einde van het jaar de snelste van het deelnemersveld zijn." Ferrari kampt tot dusver naar verluidt met een auto die te veel luchtweerstand ervaart op de rechte stukken. Daarmee komen de coureurs topsnelheid te kort, vorig jaar een van de sterke punten van Ferrari, tot aan de Grand Prix van Amerika in ieder geval, toen het geruchtmakende brandstoftoevoerschandaal in alle hevigheid begon op te spelen.

Sebastian Vettel won tot dusver drie maal de Grand Prix van Australië. In 2011 zegevierde hij met Red Bull, in 2017 en 2018 met Ferrari. Vorig jaar kwam hij als vierde over de eindstreep.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull