Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Vettel: "Tussen de oren zit het nog wel goed bij mij"

Het hele seizoen plaatst men al vraagtekens bij de motivatie en de mentale weerbaarheid van Sebastian Vettel. Het feit dat hij de laatste tijd wordt verslagen door teamgenoot Charles Leclerc draagt daar aan bij, maar de Duitser claimt dat het tussen de oren nog wel goed zit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GP Singapore

Sebastian Vettel gooide een hoop punten weg door in Monza te spinnen en vervolgens tegen de Racing Point-bolide van Lance Stroll aan te rijden. In Singapore benadrukt Vettel dat de kleine foutjes in ieder geval niet voortkomen uit een gebrek aan mentale weerbaarheid.

"Het is geen mentaal iets, ik denk niet dat er tussen de oren iets niet goed zit. Ik doe nog steeds het juiste, maar dat neemt niet weg dat het absolute vertrouwen in de auto van tijd tot tijd nog wel ontbreekt", aldus Vettel in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Ik heb het juiste gevoel in de cockpit nog niet helemaal te pakken, maar ik merk wel dat dat de goede kant op gaat. Het gaat er nu enkel nog om dat we de details op orde weten te krijgen en dan ben ik ervan overtuigd dat de puzzelstukjes vanzelf op de juiste plaats vallen."

"Tot die tijd moeten we blijven volharden in wat we doen. Er zijn dingen die beter kunnen, ik kan zelf bovendien nog veel leren en me verbeteren, dus we zien wel wat ons de komende races gaan brengen."

Gevraagd naar hoe de huidige vorm van Vettel zich verhoudt tot andere moeilijke perioden in zijn carrière moet de Ferrari-coureur een antwoord schuldig blijven: "Ik ga al even mee, dus ik herinner me niet alle details van mijn carrière meer, maar het is duidelijk dat dit niet mijn beste periode is. Ik houd echter nog steeds van het racen en er komen nog genoeg races om ons te verbeteren en om het seizoen te eindigen zoals we zouden willen."

Met medewerking van Joe van Burik.

4 reacties