Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel 'under investigation' voor sympathiek vergrijp na eerste training GP Australië

Sebastian Vettel heeft zich de aandacht van de wedstrijdleiding op de hals gehaald voor een vergrijp waarmee hij ongetwijfeld de harten van het Australische publiek stal.

Sebastian Vettel reed in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië zijn eerste meters sinds de wintertests. De van Covid19 herstelde Duitser moest echter zijn Aston Martin stilzetten met problemen. Het team heeft inmiddels laten weten dat zijn motor vervangen wordt, iets dat qua eventuele straffen nog zonder gevolgen blijft. Voor zijn weg terug naar de pits wist hij direct na de vrije training beslag te leggen op een scootertje, waarmee hij rustig toerend en zwaaiend naar het publiek over het circuit reed. Dat echter komt hem mogelijk op een straf van enig soort te staan.

Meer coureurs 'under investigation'

Na de sessie werd duidelijk dat hij under investigation was voor het betreden van de baan op een moment dat dat niet is toegestaan. Overigens is hij niet de enige die in de gevarenzone verkeert. Carlos Sainz en Guanyu Zhou moeten zich bij de stewards melden voor het elkaar in de weg rijden, evenals Kevin Magnussen en Lance Stroll. In de video hieronder bekijk je het opvallende moment van Vettel, evenals het moment van stilvallen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi