Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Groot Brittannië 2019

Vettel ver achter Leclerc: "Verlies over het gehele rondje tijd"

Zesde. Meer zat er niet in voor Sebastian Vettel tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone, daar waar hij in het verleden al twee keer op poleposition stond. Ferrari-teammaat Charles Leclerc kwam tot overmaat van ramp tot een derde startplaats. Volgens Vettel wist hij zelf gedurende de dag niet een stap voorwaarts te zetten.

Normaliter ontwikkelt de wagen zich tijdens een Formule 1-weekend: op vrijdag wordt er naar de juiste set-up gezocht, die op zaterdagochtend wordt geperfectioneerd. Tijdens de kwalificatie op zaterdagmiddag moet alles in orde zijn, iets wat in Vettels situatie in Groot-Brittannië dus allerminst het geval was. De Duitser besloot de training op zaterdagochtend namelijk op een hoopgevende tweede plaats.

"Het zit 'm niet in één bepaalde bocht of in één bepaalde sector", laat Vettel na afloop van de kwalificatie weten ten overstaande van Motorsport-Total. "Ik verlies eigenlijk overal een klein beetje, in deze kwalificatiesessie kwam ik niet goed tot mijn recht. Normaal gesproken komt dat vanzelf wel, die ontwikkeling", analyseert de viervoudig wereldkampioen de voor hem teleurstellend verlopen tijdtraining.

"Natuurlijk hoop je van tevoren dat je de goede lijn uit de derde training kan doortrekken", verzucht Vettel. "Op dit moment heb ik meerdere dingen in mijn hoofd - wat hadden we kunnen veranderen, wat konden we proberen tijdens de kwalificatie? Maar goed, tijdens die kwalificatie wil je gewoonweg over het snelste pakket beschikken, je moet niet beginnen met experimenteren."

In 2018 rekende Vettel af met thuisheld Lewis Hamilton, die na terug te zijn gevallen een sterke inhaalrace reed. Vettel mocht echter met de overwinning pronken, Hamilton moest genoegen nemen met P2. Sinds die editie van de Britse GP heeft Vettel nog precies één Grand Prix gewonnen (België 2018), Hamilton kraaide na die wedstrijd op Silverstone veertien keer victorie.

Voorspel en win

2 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull