Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel verdedigt Hamilton om gebruik van woord 'trucjes'

In de persconferentie na afloop van de Grand Prix van België kreeg Lewis Hamilton het te verduren. De Brit had in het flashinterviewtje voor de podiumceremonie enigszins suggestieve woorden gebruikt om de updates van Ferrari te duiden, wat natuurlijk koren op de molen van de aanwezige journalisten was. Hamilton probeerde zich tijdens het mediagesprek nog te redden, maar de nieuwsberichten waren de wereld al in geslingerd.

Een aantal dagen later kijkt rivaal Sebastian Vettel terug op het voorval. “Hij heeft iets geroepen in de trant van ‘trucjes’, maar tijdens de persconferentie riep hij ook meteen dat hij niet verkeerd geïnterpreteerd wilde worden. Volgens mij is dat op dit moment juist wel het geval”, lacht de nummer twee van het wereldkampioenschap op Monza.

De SF71H is volgens Vettel in ieder geval in zijn geheel legaal. “De FIA heeft een bepaalde verantwoordelijkheid, wat dit betreft. Gedurende een raceweekend checken ze de wagens een aantal keren. Als men niets vindt, dan betekent dat dus dat de wagen legaal is – als je niets van de FIA hoort, dan is het goed.” Vettel wil Ferrari anno zomer 2018 overigens niet dominant noemen, ondanks dat de rode brigade sinds de Red Bull Ring op vrijwel elk circuit de boventoon voert. “Ik weet niet of je dat zo kan zeggen. Spa was minder dominant dan je zou denken. We deden het goed, begrijp me niet verkeerd. Het is goed om te zien dat we in staat zijn om onze wagen te verbeteren.” Of Ferrari vanwege haar sterke optreden in Spa ook favoriet is voor de zege op Monza, wil Vettel niet zeggen. “Natuurlijk zijn de twee circuits enigszins vergelijkbaar, maar sommige bochten zijn toch wel behoorlijk anders. In het verleden heb ik hier een paar keer op het podium mogen staan voor Ferrari, maar nu willen we toch wel iets meer dan een podiumplek”, besluit de viervoudig wereldkampioen strijdvaardig.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"