Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel verwacht een spannende strijd met Mercedes in Abu Dhabi

Sebastian Vettel was tijdens de laatste kwalificatie van dit Formule 1 seizoen niet in staat om Mercedes van pole af te houden. De Duitser start morgen tijdens de race vanaf P3 maar ziet zeker wel kansen op de overwinning in Abu Dhabi.

Sebastian Vettel is met Valtteri Bottas nog verwikkeld in de strijd om de tweede plek in het kampioenschap. In theorie kan de Fin deze plek nog afpakken van Vettel want het onderlinge verschil bedraagt 'slechts' 22 punten. Een overwinning van Bottas en problemen voor Vettel kunnen dus desastreuze gevolgen hebben voor de Ferrari-coureur. Tijdens de kwalificatie kwam de Duitser in ieder geval geen moment in de buurt van zowel Bottas als Hamilton. Meer dan de derde startplek zat er dan ook niet in. De onderlinge strijd met zijn teamgenoot besliste hij wel in zijn voordeel nadat Raikkonen in de andere sessies hem nog het nakijken gaf.

Tegenover zijn voormalige teamgenoot Mark Webber laat Vettel in ieder geval los dat hij wel te spreken was over zijn rondje in Q3. "Dit was op zich wel een goede kwalificatie. Natuurlijk baal ik van het verschil met Mercedes, het verschil is best groot. Ik verwacht eigenlijk wel dat we er in de race dichter bij zitten." Behalve zijn tweede plek in het kampioenschap staat er voor Vettel niet zoveel op het spel. De Duitser heeft zich dan ook voorgenomen om vooral van de laatste race van dit seizoen te gaan genieten. "Ik verwacht morgen wel een leuke race want er zijn best wel wat inhaalmogelijkheden op dit circuit. Ik denk dat we dan ook wel lol gaan hebben tijdens de race."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'