Vettel verwacht geen bandenvoordeel voor Ferrari in 2018

24 jan. 2018 10:30 Wanda Bisschop 0 reacties
In het vorige Formule 1 seizoen baarde Ferrari opzien door vanaf de eerste race in Australië direct goed met de banden om te kunnen gaan. Waar Mercedes worstelde om de banden in het juiste raamwerk aan het werk te krijgen, verliep het bij Ferrari juist heel soepel.

Vettel vindt dat Ferrari nog steeds werk te verzetten heeft

Ferrari had mogelijk een voordeel doordat het eind 2016 volop met de nieuwe banden voor 2017 testte. Een aantal andere teams had geen interesse om het testwerk voor Pirelli te doen. Toch ontkent viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel tegenover F1 Racing News dat Ferrari hier voordeel bij heeft gehad.

"Ik denk dat we zowel goede als slechte races hebben gehad. Over het hele seizoen gezien was de balans misschien net wat positiever maar we hebben zeker nog veel werk te doen."

"In sommige races hadden we meer last van slijtage dan de anderen. Dus nee, we moeten het niet als vanzelfsprekend gaan zien. Ook wij moeten er gewoon hard voor werken en dat is ook onze ambitie."

Pirelli heeft aangekondigd dat de banden aanzienlijk zachter worden ten opzichte van 2017. Daarnaast zijn er twee extra compounds toegevoegd. Hoewel het nog lastig is om een verwachting uit te spreken over het nieuwe Formule 1 seizoen verwacht Vettel wel dat de banden opnieuw een rol van betekenis gaan spelen.

"De auto's zijn dit jaar wat anders, onder meer doordat het gewicht wat toeneemt en ook door een betere aerodynamica. Ik verwacht dan ook dat we iets anders moeten omgaan met de banden dan vorig jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen