Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel verwacht in Mexico grote tegenstand van 'sterke' Verstappen

Sebastian Vettel mag in de tweede vrije training dan de snelste tijd hebben gereden, hij rekent zich nog niet gelukkig met de huidige prestaties. Om ook op zondag als beste uit de bus te komen, zal Ferrari de concurrentie, en in het specifiek Max Verstappen, van zich af moeten slaan.

Sebastian Vettel licht na afloop van de tweede vrije training van de Grand Prix van Mexico toe dat Ferrari tot dusver redelijk de balans heeft gevonden, maar dat er zeker nog verbeterpunten zijn. Wanneer die niet tijdig worden aangekaart, dan zal Max Verstappen op plaats één staan om de overwinning te stelen. "Het ziet er niet slecht uit tot nu toe, maar we hebben het volledige plaatje nog niet. Ik heb ook maar twee ronden op de zachtste band gereden, dat is denk ik een redelijke compound voor de long runs. Ik denk dat er nog wel wat dingen zijn om te verbeteren aan de balans. Max Verstappen lijkt hier vooral erg sterk, maar alle drie de top teams zitten dichtbij elkaar, dus we zullen zien hoe de verhoudingen morgen zijn." Gedurende de vrijdagsessies was regelmatig te zien hoe Vettel in de eerste bocht aan het einde van het lange rechte stuk over het gras gleed. Hierover wil de Duitser niet te veel nadenken: "Ik was vanmiddag de tuinman in de eerste bocht. Ik vind het sowieso wel leuk om het gras te maaien, dus dat besloot ik in de ochtend maar te doen. In de middag (FP2) had ik mijn ritme gevonden en was het niet meer nodig", zo grapt de viervoudig wereldkampioen.

Kan Max Verstappen schitteren in Mexico? Alles wat jij moet weten over de Mexicaanse Grand Prix hoor je in de RacingNews365-podcast met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs