Vettel verwacht spannend gevecht tussen topteams in Hongarije

28 jul. 2017 18:41 Ruud Dimmers 0 reacties
De vrijdagtrainingen verliepen nog niet helemaal naar wens voor Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur noteerde een tweede tijd in de middag, maar is nog op zoek naar wat extra snelheid. Met name voor de kwalificatie, waarin hij het steeds af moet leggen tegen de Mercedessen.

Vettel hoopt op een betere snelheid in de kwalificatie

Op de Hungaroring lijken de verschillen erg klein te zijn tussen Ferrari, Red Bull en Mercedes. Daniel Ricciardo noteerde namens Red Bull twee keer de snelste tijd. 

"De vrijdagen verlopen iedere keer wat anders, maar ik denk dat het een spannend gevecht wordt. Het wordt daardoor wel leuk, maar het belangrijkste is dat we het morgen goed voor elkaar hebben."

Ik denk dat we een spannend gevecht krijgen
Sebastian Vettel

In Hongarije is het erg lastig inhalen waardoor de kwalificatie nog belangrijker is. Juist op dat vlak ging het bij Ferrari de afgelopen races niet goed.

"We moeten in eerste instantie naar onszelf kijken en ervoor zorgen dat de set-up voor de kwalificatie beter is. Daarnaast moeten we werken aan de banden en zoeken we nog wat extra grip. Vandaag hebben we diverse dingen geprobeerd en we weten op welke vlakken we ons kunnen verbeteren om morgen een stap voorwaarts te zetten."

"Het was lastig met alle rode vlaggen. Vanmorgen kon ik niet in een ritme komen en vanmiddag was dat beter. De baan zelf was erg glad en je zag iedereen vechten om meer grip te krijgen. Vanmiddag ging het een stuk beter bij ons en konden we spelen met de set-up."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen