Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel verwacht spannend gevecht tussen topteams in Hongarije

De vrijdagtrainingen verliepen nog niet helemaal naar wens voor Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur noteerde een tweede tijd in de middag, maar is nog op zoek naar wat extra snelheid. Met name voor de kwalificatie, waarin hij het steeds af moet leggen tegen de Mercedessen.

Op de Hungaroring lijken de verschillen erg klein te zijn tussen Ferrari, Red Bull en Mercedes. Daniel Ricciardo noteerde namens Red Bull twee keer de snelste tijd. " De vrijdagen verlopen iedere keer wat anders, maar ik denk dat het een spannend gevecht wordt. Het wordt daardoor wel leuk, maar het belangrijkste is dat we het morgen goed voor elkaar hebben."

Sebastian Vettel

Ik denk dat we een spannend gevecht krijgen

In Hongarije is het erg lastig inhalen waardoor de kwalificatie nog belangrijker is. Juist op dat vlak ging het bij Ferrari de afgelopen races niet goed. " We moeten in eerste instantie naar onszelf kijken en ervoor zorgen dat de set-up voor de kwalificatie beter is. Daarnaast moeten we werken aan de banden en zoeken we nog wat extra grip. Vandaag hebben we diverse dingen geprobeerd en we weten op welke vlakken we ons kunnen verbeteren om morgen een stap voorwaarts te zetten." " Het was lastig met alle rode vlaggen. Vanmorgen kon ik niet in een ritme komen en vanmiddag was dat beter. De baan zelf was erg glad en je zag iedereen vechten om meer grip te krijgen. Vanmiddag ging het een stuk beter bij ons en konden we spelen met de set-up."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'