Vettel verwacht spannend WK-gevecht met Mercedes

03 aug. 2017 18:11 Ruud Dimmers 0 reacties
Even leek het erop dat Ferrari-coureur Sebastian Vettel voor het eerst dit seizoen de leiding in het WK ging verliezen. De Duitser won vier races op rij niet en Lewis Hamilton naderde tot op één punt. In Hongarije stelde de Duitser orde op zaken.

Sebastian Vettel niet bang dat Ferrari terrein verliest

Met een voorsprong van 14 punten gaat Vettel met vakantie. Elf races lang is hij al de leider in het WK in 2017. Lewis Hamilton is het hele seizoen zijn naaste belager, maar ook Valtteri Bottas is niet ver weg. De rollen van Raikkonen en Ricciardo lijken te zijn uitgespeeld.

Ferrari kende een moeilijke periode op de (semi) snelle circuits. Mercedes was oppermachtig en vernederde de concurrentie tijdens de GP van Groot-Brittannië. Op de trage Hungaroring sloeg Ferrari terug met een 1-2. Bang voor vormverlies van het team is Vettel niet.

"We verkeren in een veel betere vorm dan afgelopen jaar. Met goede resultaten weet je ook het momentum te behouden. Ik vertrouw erop dat we deze vorm kunnen behouden."

"Ferrari heeft de juiste mensen aan boord en we weten hoe we de auto verder kunnen ontwikkelen. Onze krachtbron is daarnaast ook veel sterker. We blijven op titelkoers."

De viervoudig kampioen verwacht dat het per Grand Prix afwachten is wie de bovenliggende partij is. 

"Ik geloof erin dat we iedere Grand Prix mee kunnen doen voor de winst en uitstekende resultaten kunnen behalen. We zijn tot nu toe op ieder circuit competitief geweest. Mercedes is op sommige circuits wel sterker geweest en soms lieten wij punten liggen."

"We weten wat er nodig is en het is normaal dat de verschillen per circuit variëren. We werken hard aan het realiseren van onze doelstelling en het nog sneller maken van onze auto," laat Vettel aan Sky Sports weten.v

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen