Vettel wil Ferrari niet afvallen na tactische misser

06 okt. 2018 11:54 Ruud Dimmers 0 reacties
Het team van Ferrari sloeg de plank wederom finaal mis. Vettel en Raikkonen werden op intermediates de baan op gestuurd en werd slachtoffer van een beginnende regenbui toen ze op droogweerbanden reden.

Na afloop van de kwalificatie liet Vettel nog weten dat hij 'niet blij' was, maar de woede maakte plaats voor berusting. De Duitser wilde zijn team niet afvallen, ondanks dat ze als enige op intermediates begonnen aan Q3.

"Er in regen in de lucht en een minuut of vijf later kwam deze ook. Wij hadden verwacht dat de regen eerder zou komen, maar maakten de verkeerde keuze."

"Onder dit soort lastige omstandigheden is het moeilijk om de juiste beslissingen te nemen. Ik neem niemand binnen het team iets kwalijk", aldus Vettel. "Het is ook niet relevant wie deze beslissing maakte, het is een teambeslissing."

Alleen een wonder lijkt Vettel nog aan de wereldtitel te kunnen helpen in 2018. De Duitser kijkt tegen een achterstand van vijftig punten aan ten opzichte van Lewis Hamilton die morgen vanaf pole start.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen