Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel wil graag met Michael Schumacher praten

Jarenlang was Michael Schumacher de mentor van Sebastian Vettel. Nu, in lastige tijden, wil de Ferrari-coureur graag weer in gesprek met de zevenvoudig wereldkampioen.

Schumacher en Vettel kennen elkaar al vele jaren. 'Schumi' fungeerde als mentor in de jonge jaren van Vettel en zag hem jarenlang als zijn opvolger. Na vier wereldtitels bij Red Bull, 2010-2013, wacht Vettel op nieuwe successen en worstelt hij bij Ferrari. "Michael heeft vele jaren doorgebracht in Maranello. Zijn nalatenschap is nog altijd voelbaar in het team", laat Vettel aan Blick weten.

De situatie van Schumacher en Vettel bij Ferrari was vergelijkbaar in de beginjaren. Beiden moesten het team uit het slop trekken en moesten lang wachten op hun eerste titel in Italiaanse dienst. Schumacher had daarvoor vijf seizoenen nodig, Vettel wacht na vier seizoenen nog op nieuwe successen. De Ferrari-coureur mist zijn vriend en zou graag eens met hem (kunnen) praten. "Met Schumacher kon ik als coureurs onder elkaar spreken, in plaats van met technici. Zo'n gesprek zou me extreem helpen. Met Michael heb ik altijd een zeer goede verstandhouding gehad. Ik mis hem."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"