Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Zal alles doen om Ferrari-teambaas Binotto te helpen"

Nieuw bij Ferrari is hij allerminst, maar zijn nieuwe rol valt niet te missen. Mattia Binotto is sinds het gedwongen vertrek van Maurizio Arrivabene teambaas van Ferrari. Sterrijder Sebastian Vettel meent alles in het werk te stellen om zijn nieuwe teambaas te helpen.

Voor Vettel, die vandaag (woensdag) weer aan de bak mag, is de wintertestweek in Barcelona uitmuntend begonnen. De 31-jarige Duitser noteerde op maandag de snelste tijd en reed bovendien het meeste aantal ronden.

Waar menigeen spreekt over grote veranderingen binnen de Ferrari-organisatie, meent de viervoudig wereldkampioen juist dat het wel meevalt. "Oke, de teambaas is weg", verwijst hij tegenover onder meer RacingNews365 naar Arrivabene, "maar het team is nog steeds hetzelfde. Het is geen hogere wiskunde, er zal niet veel veranderen, de boel wordt niet overhoop gehaald." Vettel geeft toe dat Ferrari in de afgelopen jaren tegen de nodige problemen aanliep, maar daar zit 'm volgens hem juist de uitdaging in. "We hebben onze moeilijkheden gekend, maar nu kijkt iedereen vooruit. Ik heb veel zin in dit seizoen en je ziet weer lachende gezichten in de pitbox. Wat Mattia betreft kent hij iedereen binnen dit team, hij is hier al jaren. Als ik wat kan doen zal ik hem met alles wat ik heb helpen." "Eigenlijk is er geen nieuws, Mattia heeft iets meer verantwoordelijkheden, maar dat is alles."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'