Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel ziet Ferrari worstelen met banden in Mexico

Om Lewis Hamilton nog van de wereldtitel af te houden, moet Sebastian Vettel de laatste drie Grands Prix allemaal winnen. Of hem dat in Mexico gaat lukken is nog maar de vraag: op de openingsdag op het Autódromo Hermanos Rodríguez kwam Vettel niet verder dan een vierde plaats.

Aan het tempo van de Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo kon de Ferrari-rijder bij lange na niet tippen en zelfs de Renault van Carlos Sainz bleek sneller. Vettel klaagde naderhand behoorlijk over het rubber.

De Duitser kreeg met name de hypersoft amper aan de praat. De band met de roze wang leek ook niet al te lang mee te gaan op het Mexicaanse asfaltlint. "Ik weet niet wat het precies is, ik denk dat iedereen op de limiet zit om wat betreft de banden. We proberen ze met man en macht te laten werken, maar dat lukt hier niet zo goed." De Red Bulls hebben een streepje voor op de rest, zo beweert Vettel. "We verwachtten eigenlijk al dat Red Bull hier sterk zou zijn. Zij lijken ook geen problemen met de banden te hebben." De viervoudig wereldkampioen meent dat zijn vierde plaats de verhoudingen niet juist belicht. "Mijn snelste rondje was verre van foutloos, ik had dus sowieso voor de Renault kunnen eindigen." Waar Vettel het met een vierde plek moest doen, kwam teammaat Kimi Raikkonen niet verder dan de achtste plaats. Titelaspirant Hamilton werd zevende.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'