Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel ziet Mercedes verder weglopen van Ferrari

Sebastian Vettel ging aan de haal met de overwinning van de Grand Prix van Australië. De Duitser vindt de overwinning echter een cadeautje en denkt dat Lewis Hamilton en zijn team Mercedes verder uit zijn gelopen op Ferrari.

Waar Ferrari begin 2017 het gat met Mercedes gedicht leek te hebben, was Lewis Hamilton in het eerste raceweekend van 2018 oppermachtig in de kwalificatie. Hamilton controleerde de race, maar verloor de leiding aan Sebastian Vettel vanwege een Safety Car. Vettel geeft toe dat deze overwinning een cadeautje was: "In Australië hadden we niet de snelheid om Mercedes aan te kunnen. Het mag duidelijk zijn dat ik geluk had met de Safety Car, maar in het verleden is dat wel eens in mijn nadeel geweest."

"Als ik eerlijk ben hadden we vorig jaar meer snelheid op dit punt van het seizoen. We hadden toen echt de druk erop staan bij Lewis, op dit moment presteren we wat minder. Als je naar de verschillen kijkt gedurende het weekend, dan zijn we nog niet echt een bedreiging voor Mercedes. We zijn momenteel nog niet op het gewenste niveau." Vettel is nog niet helemaal tevreden over de SF71-H: "De auto reageert nog niet zoals ik dat zou willen. Ik wil dat de auto direct reageert als ik rem of instuur. Op dit moment hebben we daar nog problemen mee en ben ik daar nog niet tevreden over."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"