© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel ziet thuisweekend optimistisch tegemoet: "Auto is sterk"

20 jul. 2018 17:24 René Oudman 0 reacties
Een vierde plaats viel Sebastian Vettel ten deel na de tweede vrije training op de Hockenheimring. De Duitser moest in zijn longrun met de mediumcompound rondrijden, waar hij overtuigende rondetijden op wist te rijden. Met zijn thuisrace in het vooruitzicht en een sterke wagen onder het achterwerk gaat Vettel met een gerust hart de komende dagen tegemoet.

"De auto was vandaag erg goed, het voelt allemaal prima", laat Vettel na afloop van de tweede oefensessie weten. "Het was leuk om zo ontzettend veel fans te zien op de tribunes, het zal zondag vast uitverkocht zijn", kijkt de 31-jarige met een grijs naar de steun die hij krijgt van zijn thuispubliek. "We hebben vandaag op twee paarden gewed. Naar mijn mening hebben we de juiste keuzes gemaakt, al zijn er natuurlijk altijd verbeterpunten."

Voor wat betreft de kwalificatie, verwacht Vettel een spannende strijd. "Het gaat close worden. Red Bull is verrassend sterk. Deze baan lijkt absoluut geen kolfje naar hun hand, maar ze hebben vandaag keurige tijden afgeleverd. Daarom moeten we ze zeker niet uitvlakken. Het wordt een strijd tussen drie teams", verwijst de thuisrijder naar zijn eigen stal, Red Bull en Mercedes.

Over de mogelijke regenval van zaterdag weet Vettel: "We weten het niet zeker. De hitte zou van grote invloed kunnen zijn, maar hetzelfde geldt voor het mogelijk vallen van het hemelwater. Zondag, tijdens de race, zal het in ieder geval droog zijn."

Vettel is op jacht naar zijn eerste Grand Prix-zege op de Hockenheimring. Hij won de Duitse Grand Prix al wel eens, te weten in 2013 - dat was echter op de Nürburgring.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen