Vettel: "Zo werd Ferrari weer competitief"

23 okt. 2018 11:30 Jan van der Burgt 0 reacties
In de Verenigde Staten kon Ferrari opeens weer gelijke tred houden met Mercedes. Sebastian Vettel legt uit dat men bij Ferrari een stap terug deed, om er twee vooruit te zetten.

Overigens was Sebastian Vettel degene die het naliet te profiteren van de snellere Ferrari door te spinnen in de race. Hoewel, sneller. De juiste term is minder langzaam. Recente updates hebben er volgens de Duitser namelijk aan bijgedragen dat het verval bij Ferrari inzette.

"We hebben over de afgelopen maanden een aantal stappen in de verkeerde richting gezet, maar we hadden dat totaal niet door. We zagen wel dat de auto niet zo snel was als voorheen, maar konden niet de vinger op de oorzaak leggen. Daardoor heeft het heel lang geduurd voordat we beseften dat recente updates ons compleet de verkeerde kant op gestuurd hebben."

Het slechte nieuws voor Ferrari was dus dat er drie maanden verloren zijn gegaan door belabberde updates, het goede nieuws was dat er eindelijk iets aan gedaan kon worden: "Teruggaan naar een configuraties van de auto die drie maanden geleden bewezen competitief was, is positief."

"Met terugwerkende kracht is het een stuk makkelijker om te zien waar we de mist in zijn gegaan, maar op het moment zelf leken de stap die we zetten logische stappen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen