Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan

Viaplay F1

Vanaf 2022 wordt de Formule 1 in Nederland uitgezonden via de streamingdienst Viaplay van NENT. Wat zijn de Viaplay F1 kosten? Wie zijn de viaplay F1 presentatoren en F1 commentatoren? Op deze pagina lees je alle informatie.

Saudi 2022 start © Red Bull Content Pool / Getty Images

Viaplay Formule 1

Vanaf 2022 gaan de Formule 1-uitzendrechten in Nederland over van Ziggo Sport naar Viaplay. Het bedrijf achter de zender, NENT, heeft de uitzendrechten overgenomen van Ziggo. De afgelopen jaren was de sport steevast te zien op Ziggo Sport, maar vanaf 2022 liggen de uitzendrechten bij Viaplay.

Viaplay Formule 1 uitzendingen

Viaplay pakt het dit jaar groots aan. Vanuit een gloednieuwe studio analyseert het de races samen met grote namen als Giedo van der Garde, Tom Coronel en Christijan Albers. De presentatrice is Amber Brantsen, die overkwam van de NOS. Op het circuit verschijnen voormalig F1-coureurs Mika Hakkinen, David Coulthard en Le Mans-legende Tom Kristensen voor de camera en is Stephane Kox de vervanger van Jack Plooij.

Viaplay is een nieuwe formule, een streamingdienst, wat betekent dat je het op alle typen devices kan kijken. Via de Viaplay app kan je F1 en andere programma's streamen richting je smart-tv, computer, mobiel of tablet. Niet alleen zendt Viaplay elke minuut F1-actie op de baan uit tijdens alle 23 Formule 1-Grands Prix-weekenden, er is nog veel meer.

Er zullen extra streams zijn met pitlane-beelden, onboards, maar ook een overzicht met driver tracker, zodat je op iedere moment weet waar welke coureur op de baan is. Elk weekend kan de kijker elke seconde van Max Verstappen zien onboard. Daarnaast worden ook de Formule 2- en Formule 3-kwalificaties en -races uitgezonden door Viaplay. De Porsche Supercup is ook te zien op de streamingsdienst.

Voor en na een raceweekend wil Viaplay F1 eveneens naar een hoger niveau tillen door inhoudelijke programmering. Op vrijdagavond zijn de F1-experts te zien tijdens het previewprogramma 'F1 Shakedown' en na het weekend blikken F1-experts terug tijdens de 'F1 Track Talk'-show op maandag.

Viaplay F1 presentatoren

Vanaf 2022 is er een nieuw commentaarduo in de Nederlandse Formule 1-wereld. Nelson Valkenburg is de hoofdcommentator en wordt geflankeerd door co-commentator Melroy Heemskerk. Samen zijn zij de Viaplay F1 commentatoren, verzorgen ze alle F1-races van Nederlands commentaar en vervangen ze Olav Mol, die niet mee verhuisde naar de nieuwe uitzendgerechtigde partij Viaplay.

De nieuwe commentatoren hebben veel ervaring in de autosport als commentaarduo. Al vanaf jongs af zijn de twee bevriend en samen groeiden ze op het circuit op, want de ouders van Valkenburg hadden een eigen raceteam. Voor Valkenburg was racen niets: hij zat aan de pitmuur. Heemskerk kwam wel tot zijn recht in een raceauto en reed voor het team van de familie Valkenburg.

Tot een grote doorbrak kwam het, vooral vanwege een gebrek aan geld, niet. Sinds 2008 is Valkenburg commentator en toen hij een keer vroeg of Heemskerk hem wilde flankeren, was een nieuw commentaarduo geboren. "We kennen elkaar zo goed en hebben inmiddels samen al zoveel commentaarwerk gedaan, we voelen elkaar naadloos aan. Zo deden we veel races in het WEC, maar bijvoorbeeld ook de 24 uur van Spa of de Bathurst 1000."

Behalve Valkenburg en Heemskerk zijn ook Sebastiaan Bleekemolen en Alard Kalff samen een commentaarsduo voor Viaplay. Zij voorzien samen de vrije trainingen van commentaar. Kalff ondersteunt het hoofdcommentaarduo tijdens de Grands Prix van extra informatie vanuit de zogeheten 'Race Control' in de studio.

Kosten Viaplay abonnement 2022

Wat kost F1 via Viaplay? De reguliere prijs van een Viaplay abonnement is 13,99 euro per maand, wat neerkomt op 167,88 per jaar. De dienst is wel maandelijks opzegbaar. Tot augustus biedt Viaplay de dienst nog aan voor 10 euro per maand.

Tot 1 augustus 2022 zijn er verschillende aanbiedingen bij verschillende providers. Zo kan je korting krijgen op Viaplay als je overstapt, of krijg je de streamingsdienst voor een bepaalde periode gratis inbegrepen bij je abonnement.

			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images

Viaplay bij Ziggo en KPN

Via Ziggo kan je nog steeds Viaplay Formule 1 kijken. Via de provider kan je een abonnement aanschaffen en dan kan je het ook op je tv kijken. F1 kijken zonder Ziggo in 2022? Dat kan. Hetzelfde geldt namelijk voor Viaplay op KPN andere providers.

Beide providers hebben acties met kortingen op Viaplay. Zo biedt KPN tot 1 augustus 2022 Viaplay aan voor 10 euro per maand voor bestaande klanten. Nieuwe klanten krijgen zelfs 9 maanden Viaplay gratis! Ziggo en T-Mobile bieden ook een actie aan voor nieuwe klanten en bestaande klanten die hun contract verlengen.

Zelfs zonder TV-provider kan je Viaplay aanschaffen en op je mobiel, tablet, computer of smart-tv streamen.

Hoe krijg ik Viaplay op mijn TV?

Viaplay is een streamingsdienst, die je met een app op je telefoon, computer, tablet en smart-tv kan gebruiken. Op je smart-tv kan je in de appstore de Viaplay app downloaden en openen. Kan je de app niet vinden, dan kan je kijken of jouw tv wel op de lijst met ondersteunende apparaten staat.

Soms moet je de software op het apparaat bijwerken om de app te kunnen zien. Dat kan je via instellingen doen. Als je de Viaplay app aan de praat hebt gekregen, kan je een account maken, aanmelden en beginnen met het kijken van Formule 1 of andere series en films. Met de afstandsbediening kan je navigeren.

Als je een Ziggo-klant bent, dan kan je tijdelijk, tot 1 augustus, ook terecht op zender 200 voor Formule 1. Je moet wel een Viaplay-abonnement hebben als je daar gebruik van wil kunnen maken.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta