Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Viaplay

Viaplay in de wolken na nieuwe F1-deal: "Historische dag"

Wat al weken in de lucht hing werd vandaag officieel bekend gemaakt: Viaplay heeft zich voor liefst vijf seizoenen verzekerd van de exclusieve F1-rechten in Nederland en Scandinavië. Een zeer belangrijke deal voor de streamingdienst die een lastig periode doormaakte.

Verstappen Viaplay Singapore
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De nieuwe F1-deal van Viaplay loopt liefst tot en met eind 2029, waardoor de sport nog vijfenhalf jaar live en exclusief te zien zal zijn bij de streamingdienst. RacingNews365 sprak met Marco Zwaneveld Head of Sports van Viaplay Nederland.

"Dit is een historische deal voor Viaplay. De afgelopen jaren hadden we de F1-rechten niet alleen in Nederland maar ook in Scandinavië. Vijf jaar is wel een unicum binnen Viaplay en ook erg belangrijk want dit geeft ons stabiliteit voor een hele lange periode waardoor we verder kunnen bouwen."

"Vooral voor het hele team is dit geweldig nieuws. Iedereen heeft de afgelopen tijd best wel wat moeten doorstaan. Neem de verhalen van Nelson Valkenburg en Stéphane Kox als voorbeeld, maar ook iedereen op de redactie heeft het niet makkelijk gehad. Het gaat er soms hard aan toe in de media en op social en dat verdient het team zeker niet. Ik hoop dat het sentiment op dat vlak de komende periode ook veranderd."

Belangrijk

Viaplay ging in Nederland in 2022 van start. Na een aanloopperiode met de nodige hobbels wist het bedrijf een formule neer te zetten die staat. Ondanks de soms (ongezouten) kritiek van sommige F1-fans, wist Viaplay in Nederland ruim meer dan een miljoen abonnees aan zich te binden – een aantal dat de streamingsdienst niet officieel wil bevestigen.

Volgens Zwaneveld gaat Viaplay door op de ingeslagen weg en zal het streven naar continue verbetering op alle vlakken.

"We streven er altijd naar om ons aanbod en onze programma’s te verbeteren. Je moet altijd in beweging blijven, want anders sta je stil. Wat dat betreft is het net als bij een F1-team. Je kijkt altijd naar dingen die beter kunnen."

Over de toekomst van Viaplay werd veel gezegd en geschreven het afgelopen anderhalf jaar. Een fikse reorganisatie en nieuwe aandeelhouders moesten zorgen voor een financieel gezonde organisatie. Met de nieuwe F1-deal kan het bedrijf verder bouwen en staan alle seinen op groen om verder te groeien.

Zwaneveld over de F1-deal: "Deze is erg belangrijk. Sport is een belangrijke pijler voor alle Viaplay-landen en iets waar we ook heel goed in zijn. Naast F1 hebben we natuurlijk ook Premier League en Bundesliga voetbal én darts wat in Nederland ook heel groot is. Het totale pakket samen is heel belangrijk dus dit is een hele mooie dag voor Viaplay."

Samenwerking met Verstappen

Voor de F1-liefhebbers valt er de komende jaren volop te genieten. Viaplay en F1 TV Pro sloegen de handen voor aanvang van dit seizoen ineen en die samenwerking wordt ook verlengd.

"Deze samenwerking met F1 TV Pro wordt gecontinueerd. Dat is heel goed nieuws, ook voor de kijkers. Iedereen die een abonnement heeft op Viaplay kan kosteloos gebruik maken van F1 TV Pro", legt Zwaneveld uit. Met F1 TV Pro hebben de kijkers de beschikking over meerdere onboardkanalen en ook historische F1-content.

Ook de samenwerking met de Nederlandse F1-ster Max Verstappen loopt door. Het zorgde in het verleden al voor mooie documentaires en extra content. Zwaneveld verzekert de fans dat er de komende tijd nog meer aankomt.

"De samenwerking met Max Verstappen is langlopend. De fans kunnen exclusieve Verstappen content verwachten, maar verder kan ik nog niets vertellen over wat er allemaal gaat komen maar er komen zeker mooie dingen aan!"

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez