Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Viaplay

Viaplay maakt kwartaalcijfers bekend

Streamingsdienst Viaplay, die in Nederland onder meer de Formule 1 uitzendt, heeft zijn kwartaalcijfers bekengemaakt.

XPB 1274792 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Viaplay, dat in Nederland de uitzendrechten van de Formule 1 in handen heeft, draaide in het tweede kwartaal van 2024 iets minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de door de streamingsdienst gepresenteerde kwartaalcijfers.

De omzet in het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg 389 miljoen euro, waar dit in dezelfde periode in 2023 398 miljoen euro was. Voor nu betekent het een verlies van zo'n 6 miljoen euro.

Topman Jorgen Madsen Lindemann geeft aan dat het bedrijf zich nog harder gaat inzetten om illegale streams te voorkomen en ook kijkt hij vooruit naar wat nog komen gaat. "Als we vooruit kijken, zien we dat het nieuwe seizoen van de Premier League deze zomer van start gaat en dat de Formule 1 in augustus op het thuiscircuit (Zandvoort red.) van wereldkampioen Max Verstappen arriveert", spreekt hij hoopvol.

Viaplay ging in Nederland in 2022 van start. Na een aanloopperiode met de nodige hobbels wist het bedrijf een formule neer te zetten die staat. Ondanks de soms (ongezouten) kritiek van sommige F1-fans, wist Viaplay in Nederland ruim meer dan een miljoen abonnees aan zich te binden – een aantal dat de streamingsdienst niet officieel wil bevestigen. Dit jaar werd bekend dat het contract tussen Viaplay en de Formule 1 tot en met 2029 is verlengd. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Na een weekje rust dendert de Formule 1 weer door met de Grand Prix van Hongarije! De Hungaroring staat garant voor spektakel en is dit jaar extra belangrijk wegens de pikorde van de afgelopen weken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zien een cruciale test voor Max Verstappen en Red Bull en vertellen je er alles over in een kakelverse aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'