Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toekomstig Formule 1-coureur heeft van zich laten horen in Sakhir. Hij eindigde de F2-hoofdrace op het podium, maar werd daar enkele uren na de race vanaf gehaald. Hij ontving een dubbele straf voor twee agressieve acties op het circuit.

Nikita Mazepin staat niet bekend als het braafste jongetje van de klas. Dat liet hij tijdens de Formule 2-race in Bahrein voor de zoveelste keer zien. Hij verdedigde tijdens de race erg agressief en dwong zijn tegenstanders nog net niet de vangrail in. Het leidde tot een dubbele straf, die hem uren na de race werd opgelegd. De eerste straf kreeg hij omdat hij de latere racewinnaar Yuki Tsunoda op het rechte stuk richting de muur dwong. Een agressieve verdedigende manoeuvre zorgde ervoor dat de Japanners geen andere keuze zag dan zijn inhaalactie naast de baan voort te zetten. Tsunoda werd in zijn geheel naast de baan geduwd: vijf seconden straf voor Mazepin. Enkele minuten later ging hij nogmaals over de schreef. Nu was het Felipe Drugovich die op weg naar bocht vier het hazenpad moest kiezen toen hij van de baan werd geforceerd door de Rus. Daarbij sneuvelde er een piepschuim bord, tot woede van de Braziliaanse F2-coureur. Ook voor dat vergrijp kreeg de toekomstig Haas-coureur uiteindelijk vijf seconden straf. Daardoor valt hij terug naar de negende plaats en schuiven enkele coureurs, waaronder kampioenskandidaten Callum Ilott en Mick Schumacher, een plekje op naar voren in de eindklassering. In het algemeen F2-klassement verliest de Rus ook een plek en zakt hij naar plek vijf. Zie hieronder een paar van de acties van Mazepin tijdens de F2-hoofdrace.