Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ayrton Senna

Video: De beste openingsronde in de geschiedenis van de Formule 1

Dat Ayrton Senna een Formule 1-legende is, moge duidelijk zijn. Wie in 1993 nog niet overtuigd was van het talent van de Braziliaan, was dat na de openingsronde tijdens de Europese Grand Prix in ieder geval wel.

Senna donington 1993 regen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Toen de 25 Formule 1-coureurs op 11 april 1993 hun positie op de startgrid innamen, was de zon nergens te bekennen. Het regende en de condities waren lastig, maar Ayrton Senna kwam in zijn McLaren-bolide letterlijk bovendrijven.

In de spectaculaire openingsronde van de Europese Grand Prix, die werd verreden op het Britse Donington Park, liet de Braziliaan in zijn iconische rood-witte MP4/8 maar weer eens zien uit welk racehout hij gesneden was. De dat jaar superieure Williams-bolides hadden geen schijn van kans.

In de eerste ronde reed Senna, startend vanaf plek vijf, met speels gemak langs zijn concurrenten. Achtereenvolgend Michael Schumacher, Karl Wendlinger, Damon Hill en aartsrivaal Alain Prost moesten eraan geloven en zagen hoe Senna hen voorbij reed en vervolgens verdween aan de horizon.

Senna won de regenrace met overmacht, finishte op 1 minuut en 23 seconden voorsprong op de nummer twee, Damon Hill, en zette de rest van de concurrentie op minimaal een ronde achterstand. Check de beelden van zijn heroïsche ronde hieronder.

6 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten