Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De drie wereldrecords die Red Bull in 2019 neerzette

Op de baan domineerde Red Bull in 2019 niet, maar op een ander vlak blonk het wel degelijk uit. Dusdanig dat het team tot drie maal toe een nieuw wereldrecord neerzette.

In de Formule 1 kunnen minimale verschillen van honderdsten van seconden het verschil maken tussen wel of geen overwinning. In 2019 liet de pitcrew van Red Bull zien dat het de pitstops nagenoeg heeft geperfectioneerd. Tot drie maal toe wist de pitcrew van het Oostenrijkse team dit seizoen het wereldrecord van snelste pitstop (dat al in eigen handen was) te verbeteren. In Groot-Brittannië klokte het team een pitstop van 1.91 seconden, waarna ze er in Duitsland, waar Verstappen de race uiteindelijk won, een schepje bovenop deden en de vier wielen van Verstappen wisselden in een record tijd van 1.88 seconden. Tot slot wist het in Brazilië, waar Verstappen eveneens de race winnend afsloot, wederom de wereldrecord tijd aan te scherpen. Dit maal tot de verbazingwekkend snelle tijd van 1.82 seconden. Het is nog maar de vraag of het nog sneller kan, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de Red Bull-pitcrew iedereens monden open laat vallen. Check de beelden, inclusief een prachtige slow-motion shot, hieronder.

1208827041463844865

Three new pit stop world records in one season for @redbullracing 👨‍🔧⏱ Here's a reminder of how they did it 👀 #F1 @DHL_Motorsports pic.twitter.com/fLykUDa7p6 — Formula 1 (@F1) December 22, 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi