Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: De heerlijkste Formule 1-inhaalacties van het afgelopen seizoen

Ondanks het feit dat het in de huidige Formule 1-bolides niet heel makkelijk is om in te halen, werden we ook in 2020 weer getrakteerd op een aantal heerlijke inhaalacties. De Formule 1 zette de acht beste op een rijtje.

De Formule 1 liet fans kiezen tussen acht verschillende inhaalacties, die het onderling tegen elkaar opnamen voor de officieuze titel 'beste inhaalactie in de Formule 1 van 2020'. De eerste twee kanshebbers zijn Pierre Gasly en Daniel Ricciardo. Eerstgenoemde zorgde op Spa-Francorchamps voor spectaculaire beelden door bij het ingaan van Raidillon Sergio Perez in te halen. Daniel Ricciardo werd genomineerd voor het verschalken van Charles Leclerc op de Nurburgring. Check de twee inhaalacties hieronder .

1346437713273221120

What was the best overtake in #F1 in 2020? It's time to vote! 🗳️ FIRST UP... @PierreGASLY 's masterful Spa move @danielricciardo 's Nurburgring switchback Get voting! — Formula 1 (@F1) January 5, 2021

De volgende nominaties zijn voor George Russell en Charles Leclerc. De Brit viel in Bahrein in voor Lewis Hamilton en vocht zich tijdens de race op brutale wijze langs Valtteri Bottas. Charles Leclerc verschalkte op Imola na een heerlijk gevecht Haas-coureur Kevin Magnussen buitenom. Check de inhaalacties hieronder .

1346441571181473792

Pick your favourite overtake out of these two... The winner goes through to the FINAL! It's @GeorgeRussell63 or @kvyatofficial #F1 — Formula 1 (@F1) January 5, 2021

Ook Red Bull komt in het stuk voor. Niet Max Verstappen, maar teamgenoot Alexander Albon werd genomineerd voor zijn dappere inhaalactie buitenom bij Kimi Raikkonen op Silverstone. Ook Leclerc werd (voor de tweede keer) genomineerd, dit keer voor zijn dubbele inhaalactie tijdens de herstart op Monza. Check de inhaalacties hieronder .

1346445233110839297

Next up for our best overtakes vote! @alex_albon round the outside in Silverstone @Charles_Leclerc battles both Alfas in Monza Select your favourite now... #F1 — Formula 1 (@F1) January 5, 2021

Tot slot hebben we de twee laatste nominaties. Beide zijn het coureurs die de Formule 1 aan het einde van het jaar uitzwaaiden. Het gaat namelijk om Daniil Kvyat die op Imola bij de herstart iedereen zoek reed. Met behulp van een dubbele inhaalactie behaalde hij zijn beste seizoensprestatie: de vierde plaats. Ook Kevin Magnussen liet dit seizoen zo nu en dan wel degelijk van hem horen. In Spanje wist hij Giovinazzi te verschalken via de buitenkant van de ellenlange bocht drie. Check de inhaalacties hieronder .

1346449855942696960

Our final quarter-final vote! Pick one of these @kvyatofficial 's daring double in Imola @KevinMagnussen 's outside pass in Spain #F1 — Formula 1 (@F1) January 5, 2021

Welke van de bovenstaande inhaalacties vond jij eigenlijk de beste van het jaar? Laat je mening hieronder achter.

De fans op de Formule 1-site riepen overigens de inhaalactie van George Russell op Imola uit tot beste inhaalactie van het jaar. De Brit wist in de 'finale' niemand minder dan Pierre Gasly te verslaan, die zijn ballen toonde en zich op heldhaftige wijze langs Sergio Perez wist te vechten.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'