Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: Formule 2-race afgebroken na huiveringwekkende crash

In de beginfase van de Formule 2-sprintrace in Sotsji ging het helemaal mis. Twee coureurs crashte verschrikkelijk hard, waarna de wedstrijd stil werd gelegd en uiteindelijk afgebroken.

In de achtste ronde van de Formule 2-sprintrace sloeg het noodlot toe. Jack Aitken en Luca Ghiotto vlogen in de ellenlange bocht drie samen van de baan af en vlogen samen keihard de veiligheidsmuur in. De klap was enorm, waarna de rode vlag meteen werd gezwaaid. Onderaan dit artikel vind je de beelden terug. Beide coureurs stapten gelukkig ongeschonden uit hun bolides, waarna de ravage kon worden ingeschat. Die was eveneens enorm. De speciale veiligheidsmuren aan de zijkant van bocht drie deden hun werk, maar moesten wel gerepareerd worden. Deze reparaties zouden echter veel tijd in beslag nemen in aanloop naar de Formule 1-race, waardoor de race uiteindelijk niet meer werd vervolgd. Daardoor wint de Chinees Guanyu Zhou voor het eerst in zijn carrière een Formule 2-race. Nikita Mazepin werd tweede, Mick Schumacher derde. De Duitser doet goede zaken in het kampioenschap, al zullen er slechts halve punten worden uitgedeeld. Check hieronder de huiveringwekkende crash.

1310132633465217024

POOEEEHH!!! Wat een klapper in de F2💥💥 Aitken en Ghiotto stappen gelukkig uit Dat er code rood is, moge duidelijk zijn... #ZiggoSport #F2 #RussianGP 🇷🇺 pic.twitter.com/51cJXPGlyQ — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) September 27, 2020

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'