Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Video: Grosjean laat stoeltje aanmeten in de Mercedes-fabriek

Wat een prachtig nieuws deze woensdag. Romain Grosjean mag zijn opwachting maken in een Mercedes Formule 1-bolide. Hij ging al langs in de fabriek in Groot-Brittannië om zijn stoeltje aan te meten.

Grosjean Mercedes
Video
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Tijdens het Franse Grand Prix-weekend, dat wordt verreden van 25 tot en met 27 juni, zal Romain Grosjean op zijn thuiscircuit Paul Ricard enkele demonstratieronden afwerken in de Mercedes W10, waarmee Lewis Hamilton in 2019 wereldkampioen werd.

De Fransman werkt vervolgens twee dagen na het raceweekend een testdag af op hetzelfde circuit. Hij mag dan haast ongelimiteerd ronden rijden op het circuit in Zuid-Frankrijk.

Op die manier mag Grosjean toch nog even proeven aan Formule 1-materiaal en kan hij waardig afscheid nemen van de sport, nadat hij vorig seizoen in Bahrein zo hard crashte. Zijn F1-carrière kwam op die manier vroegtijdig ten einde, omdat hij de laatste twee races van zijn ogenschijnlijk laatste seizoen niet meer kon rijden.

Mercedes gunt hem dus nog een laatste pleziertje in F1-materiaal. Hij ging al langs in de fabriek in Brackley, waar hij alvast een stoeltje aan liet meten, zodat de W10 eind juni als gegoten zit. Check de beelden van het tripje hieronder.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull